" /> Joonas Poikkimäki - Vaskisepät

Joonas Poikkimäki

Joonas Poikkimäki

Peltiseppä

Ensimmäisen kerran Joonas kiipesi ulkosaunan katolle isänsä kanssa joskus poikasena. Rivipeltikattojen vuoro tuli Ylivieskassa syksyllä 2017, joskin konesaumakatoista Joonas oli saanut kuulla juttuja tutuilta kattopeltisepiltä jo pitkään. Kavereita on töissä Vaskisepillä useita, ja aina kun puhe on kääntynyt konesaumakattoihin, tietty ylpeys on kuultanut seppien sanoista. Myös Joonaksen oppi-isänä katoilla häärii nyt ennestään tuttu kämppäkaveri Tuomas ”Tupe” Latvakoski.

Ennen Vaskiseppiä Joonas opiskeli logistiikkaa Nivalassa, työskenteli Kärkkäisen varastoilla, ajoi pakettiautoa Toholammilla, kävi armeijan Rovaniemellä ja teki varastohommia Vantaalla. Kotiseudulle Ylivieskaan palattuaan Joonas ajoi vuoden kuorma-autoa, kunnes avautui odotettu pesti Vaskisepillä. Samalla mies sai mahdollisuuden jäädä Ylivieskaan, jossa tyttöystävääkin näkee viikonloppuja useammin.

Ulkotyö on kovasti Joonaksen mieleen, ja fysiikkakin kehittyy päivä päivältä. Kunnes kourat kovettuvat, miehen on nieltävä kanssaseppien loputon naljailu ”rahtarin käsistä”. Kuntosaliharrastus on saanut jäädä toistaiseksi, mutta jääkiekkoa Joonas pelaa säännöllisesti, ja hyvin maistuvat myös muut pallopelit. Kysytäänpä mihin vuoroon tahansa, kamppeet kyllä löytyvät!

Joonas Poikkimäki