" /> Valle Tyrväinen - Vaskisepät

Valle Tyrväinen

Valle Tyrväinen

Peltiseppä

Nuori peltiseppä tuli Vaskisepille kesätyön kautta ja lapsuudenkaverinsa Oskari Typön kannustamana. Sama mies opasti Vallen konesaumakattojen hienouksiin ja antoikin työhön niin hyvät eväät, että oppipojasta kehittyi vuodessa peltikattojen ammattilainen. Nyt Valle vetää omia työmaitaan ja opastaa aloittelevia peltiseppiä Pirkanmaalla.

Ylivieskassa lapsuutensa viettänyt Valle on syntynyt Tampereella ja palannut siis juurilleen. Valle pitää työssään omakotitalotyömailla erityisesti siitä, että ympäristöt ja asiakkaat vaihtuvat – ja saa tehdä töitä ulkona. Kyllä siinä seppää hellitään, kun istuu nättinä päivänä korkealla katolla vaikkapa Pispalassa ja ihailee maisemia yli Näsijärven.

Valle on niitä miehiä, jotka lepäävät vain harvoin laakereillaan. Jo pikkupoikana hän teki mummulle ja ukilleen saunavastoja ja halkoja, ja palkkatöissäkin hän on ollut koulun rinnalla yläasteelta asti. Valle on valmistunut myös ammattikoulusta rakentajaksi.

Menevänä tyyppinä Valle on hurahtanut moniin joukkuelajeihin ja extremeurheiluun. Sympaattinen ja sosiaalinen kaveri harrastaa muun muassa lumilautailua ja uimahyppyjä. Ei ihme, että lapsesta asti kallioilta veteen sukellellutta vesipetoa ei myöskään työ korkeilla katoilla hirvitä.

Valle Tyrväinen