" /> Ville Syri - Vaskisepät

Ville Syri

Ville Syri

Peltiseppä

Ville työskentelee Pohjanmaalla tasavahvana työparina veljensä Juhon rinnalla. Kattopeltiseppä on veljeksistä se nuorempi ja oppinut perinteisen käsityöläisammattinsa katolla – ja jos tarkkoja ollaan – Raahen keskuskoulun katolla.

Ville on opiskellut kone- ja metallialalla, mutta aina hänellä on ollut kova kiire töihin. Ennen Vaskiseppiä Ville paiski hommia valimolla rekka-autojen osien kimpussa, ja iltatöinä on tullut tehtyä myös hydrauliikkaletkuja. Nyt valurauta on vaihtunut kimaltavaan peltiin, ja avaran taivaan alla työskentely maistuu. Kovimmillakin pakkasilla pärjääminen on vain pukeutumiskysymys.

Veljesten työnjaossa on selvät sävelet, ja yhteistyö pelaa jouheasti. Kummankaan ei tarvitse päsmäröidä, mitä nyt lämpimikseen on joskus kylminä aamuina otettava pienet painit pihamaalla ennen katolla kipuamista. Velipoika kehuu Villeä kaveriksi, joka on nopea oppimaan työn kuin työn, eikä semmoista tilannetta ole kuulemma vielä tullut vastaan, jota Ville ei ratkaisisi.

Vapaa-ajallaan Ville ajaa moottoripyörällä, ja maanteillä kilometrejä nielee Yamaha YZF-R6 -kyykkypyörä. Ville käy myös virvelöimässä, ja kotiseudulta Kokkolasta löytyy niin merenrantaa kuin jokiakin. Silloin tällöin työn vastapainoksi maistuu punttisali, ja kotona vapaa-ajasta huolehtivat vaimo, kaksi pientä lasta ja saksanpaimenkoira.

Ville Syri