" /> Kattokartoitus - Vaskisepät

Kattokartoitus saattaa säästää isommalta remontilta

– eikä sido mihinkään

Kattokartoitus

Katto pitää muun rakennuksen suojassa. Siksikin sen kunnosta kannattaa pitää hyvää huolta. Vaskiseppien kattokartoitus kertoo katon kunnon pintaa syvemmältä.

Katosta ei useinkaan päältä päin katsottuna voi tietää sen todellista kuntoa. Pelti voi olla hyvännäköinen ja hyvässä maalissa, mutta silti esimerkiksi jokin läpivienti voi vuotaa tai tuuletus voi olla puutteellinen.

Kattokartoitus eli katon kuntokartoitus on tärkeää tehdä jo siksi, että ajat ovat muuttuneet paljon siitä, kun monet talot on rakennettu. On tullut paljon huonelämpöä lisää, pyykkejä kuivatetaan sisällä ja lämpövuodot ovat suurempia kuin ennen. Rakenteet joutuvat aikamoisen rasituksen kohteeksi,  Niko Kreivi Vaskisepiltä kertoo.

Vaskiseppien kattokartoituksessa käydään perusteellisesti läpi katon rakenteiden todellinen kunto. Yläpohjan puolella tarkistetaan laudoitukset ja tuuletusasiat, ja katolla tutkitaan piippujen pellitykset, läpivientien juuret sekä kiinnikkeiden kunto.

Kartoittaja ottaa vähintään 40 valokuvaa eri puolilta kattorakenteita, ja kuvat käydään läpi yhdessä asiakkaan kanssa. Kartoituksen havainnot kirjataan ylös ja sen pohjalta laaditaan kirjallinen raportti, vaikka katto ei vaatisikaan huoltoa tai korjausta. Samalla käynnillä laaditaan tarvittaessa myös katon korjaussuunnitelma ja tarkka kustannusarvio.

Noin puolessa kohteista todetaan, että asiat ovat kunnossa, jolloin korjaussuunnitelmalle ei tietenkään ole tarvetta. Joskus tilanne on se, että pelkät huoltotoimenpiteet riittävät. Joskus taas on realistista uusia koko katto. Tilanne käydään läpi aina asiakaskohtaisesti ja otetaan huomioon asiakkaan toiveet ja budjetti, Kreivi toteaa.

Monta kertaa kartoitus on pelastanut siltä, että on säästytty isommalta remontilta.

Vaskiseppien kattokartoituspalvelu on maksuton pientaloille eikä sido mihinkään. Se ei vaadi rakennuksen omistajalta muuta kuin paikalla olemista sovittuna ajankohtana. Vaskisepät tuovat mukanaan kaikki tarvittavat välineet ja tietysti rautaisen ammattiosaamisen.