" /> Jani Sirén - Vaskisepät

Jani Sirén

Jani Sirén

Myyjä

Jani työskentelee Vaskiseppien myyjänä Pohjanmaalla. Aikaisemminkin hän on tehnyt monenlaista reissutyötä ja tutuksi ovat tulleet esimerkiksi maanrakennus-, piha- ja purkuhommat, elementtisaunojen rakentaminen ja kivityöt. Myös pelti ja metallihommat ovat tuttuja: Jani on rakennellut useamman vuoden jäähdyttimiä.

Edellisessä työpaikassaan Jani möi antiikkia, ja perinteisten konesaumakattojen kauppaamisessa on paljon samaa. Sepät tekevät niin hienoa työtä, että valmiita kohteita on ilo esitellä asiakkaille. Myyjänä Jani korostaa ihmistuntemuksen ja joustavuuden merkitystä. On tärkeää lähestyä erilaisia ihmisiä tilanteen mukaan, reilusti ja rehellisesti. Janille on tärkeää pystyä myös itse vaikuttamaan niin omaan kuin koko firman menestykseen. Mahtava yhteishenki ja työkavereiden tuki pitävät työmotivaation korkealla.

Orivedeltä kotoisin oleva Jani on seitsemästä sisaruksesta toiseksi vanhin. Veljekset lähtivät heti peruskoulun jälkeen kivihommiin Turkuun, ja sittemmin kotipaikka on vaihdellut työn mukaan. Nyt pysyvä kortteeri on löytynyt Haapajärveltä, jossa isännällä riittää puuhaa vanhan talon kunnostamisessa. Vaimon, lasten ja lasten kavereiden iloksi kotipiha on täynnä eläimiä, ja perheeseen kuuluu hevonen ja kaksi ponia, kissoja, minipossu ja pari koiraa.

Puolison kanssa Jani jakaa intohimon antiikkihuonekalujen keräilyyn, kun taas kalastus on ollut Janin oma ykkösharrastus 5-vuotiaasta asti. Useimmiten hän käy uistelemassa, mutta säännöllisesti soudellaan myös lohia Torniojoella ja kierrellään pikkupuroja taimenien perässä. Erähenkisessä perheessä pilkotaan vaikka puita, jos ei muuten metsään tule lähdettyä, ja lapset nauttivat ihan siitä, että pääsevät mato-ongelle ja makkaranpaistoon.

Jani Sirén