" /> Juho Saari - Vaskisepät

Juho Saari

Juho Saari

Myyntipäällikkö

Juho oli Aapon rinnalla Ylivieskan Vaskiseppien ensimmäisiä työntekijöitä joskus vuonna yksi ja kaksi. Ylivieskassa kaikki muutkin työkaverit olivat käytännössä Juhon lapsuudenystäviä tai sukulaisia, onhan Miikka Juhon pikkuveli, Niko veljen lapsi ja Jere siskon lapsi.

Juho karkasi kuitenkin nuorena peltiseppänä opiskelemaan rakennusinsinööriksi Oulun ammattikorkeaan ja asui puoli vuotta jopa Espanjassa. Sepän sydän ei kuitenkaan hevillä irronnut kotimaan kamarasta, eikä Juho pysynyt kauan poissa vaskisilta katoilta. Koko opiskeluaikansa hän teki opintojen ohella peltisepän ja myyjän töitä Vaskisepille.

Vuoden 2015 alusta Juho saatiin lopulta 100-prosenttisesti takaisin, kun hän aloitti Porvoossa Vaskiseppien myyntipäällikkönä. Joskus muinoin Juho vannoi, ettei hänestä ainakaan myyjää tule, mutta niin vain työ on vienyt täysillä mukanaan. Asiakashankinnan lisäksi Juhon päivät kuluvat toimistolla juoksevia asioita hoitaessa, asiakaskäynneillä ja uusia myyjiä kouluttaessa.

Juhon kädentaitoja hyödynnetään perhepiirissä ahkerasti, ja häntä voi myös liioittelematta sanoa urheiluhulluksi kaveriksi. Juho tykkää käytännössä lajista kuin lajista. Hän käy esimerkiksi lintumetsällä ja kuntosalilla, kalastaa, ui sekä pelaa jalkapalloa ja beach volleytä. Juhon ristinä on myös kuunnella loputonta kuittailua taistelulajiharrastuksestaan: ”Äijän pitää treenata jujutsua, kun ei muuten pärjää!”

Onneksi Juholla on peltisepän huumorintaju, joka ei ihan hevillä kesken lopu.

Juho Saari