" /> Kari Pajunen - Vaskisepät

Kari Pajunen

Kari Pajunen

Kattoasiantuntija

Tamperelainen Kari on päivän selvästi omassa elementissään Vaskiseppien kattoja myydessään. Sosiaalinen ja empaattinen kaveri on itsekin kolunnut katoilla riittämiin: mies on ollut vuosien mittaan asentamassa tuhatkunta kattoa.

Talonrakentajan ja peltisepän tutkinnot suorittanut paljasjalkainen satakuntalainen valitsi rakennusalan isänsä ja setiensä jalanjäljillä eikä ole katunut, sillä mies tuntuu nauttivan asioiden aikaansaamisesta. Raksat imaisivat hänet töihin jo viisitoistakesäisenä, ja erilaiset työmaat tulivat tutuiksi opiskeluvuosien aikana ja sittemmin ammattilaisena.

Nöyryys on kuitenkin säilynyt: Kari kertoo kehuneensa itseään peltisepäksi aina siihen päivään asti, kun näki Vaskisepät työssään. Nyt ei kuulemma enää oikein viitsi, sen verran taitavia seppiä Vaskisepät ovat. Mutta Vaskiseppien tekemiä kattoja Kari myy taidolla ja tunteella – laatukattoja kun on hyvä myydä. Työn suola ja pippuri on miehen mielestä kaikki ne mukavat ihmiset, joita kattoja kartoittaessa ja remonttitarpeita arvioidessa saa jututtaa. Asiakas ei ole tälle myyntimiehelle vain asiakas, vaan Ihminen.

Kari on sosiaalinen myös vapaa-ajallaan, jota hän viettää kuntoillen, biljardia pelaten ja perheensä kanssa. Futista Kari pelaa Pirkanmaan vitosdivarissa, jota Vaskisepät tämän kauden sponsoroi.

Kari Pajunen