Myyntipäällikkö

Mikko Lampinen

Olen ollut noin kymmenen vuotta rakennusalan yrittäjänä ja tehnyt sekä uudis- että saneerauskohteita. Olen varmaan tehnyt jotakin jokaisen vuosikymmenen taloon ja joutunut sitä kautta tutkimaan rakenteita. Koulutuskin on rakennusalalta, se tuli aikoinaan tehtyä oppisopimuksella. Helppo homma, ei tarvinnut kun yksi talo tehdä! 

Vaskisepille tulin, koska halusin kokeilla vanhaa uutta. 2015 olin jonkun aikaa Vaskisepillä ja välillä myyntihommissa muissa kattofirmoissa. Suurin syy takaisin tuloon oli se, että Vaskisepät aloitti silloin puhtaalta pöydältä.

Tänne houkutteli myös samanhenkisyys, on nuorta porukkaa, uskalletaan heittäytyä ja tehdä muutoksia jos tuntuu, että jokin ei toimi. Kokeillaan rohkeasti. Avoimuus, välillä tuntuu että ollaan jopa liiankin avoimia. Vaikka en kyllä tiedä, missä se raja on, mutta jokainen saa määrittää sen itse.

Työuraa on sen verran takana, että olen huomannut tulevani toimeen lähes kaikkien kanssa. Kunnioitan ihmisiä ihmisenä. Työni on kuunnella ja ratkaista asiakkaan ongelmia. Kovaa hommaa välillä, koska myyntityössä luodaan pohja koko vuodelle. Ja siksi se on haastavaa ja palkitsevaakin. Näkee paljon erilaisia ihmisiä, koko elämänkaaren.

Pidän Vaskiseppiä tunnollisina, hyvinä, rehellisinä työntekijöinä. Uskon myös, että minua pidetään rehellisenä ja avoimena kaverina. Olen tyytyväinen kun olen tyytyväinen omaan tekemiseeni ja se on sillä tasolla kun haluan sen olevan. Kun voin työpäivän jälkeen hyvillä mielin mennä kotiin ja pitää vapaata.

Parasta työssä onkin vapaus. Kun on yrittäjätausta, ajattelen paljon yrittäjän näkökulmasta. Osaan vetää rajan myös oman jaksamisen kanssa ja tehdä tarpeen tullen pitkää päivää, jos se on järkevää.

Vapaa-aikaa vietän vaimon, lapsen ja käyttölinjaisen saksanpaimenkoiran kanssa. Koiran kanssa toistaiseksi harjoitetaan perustottelevaisuutta, myöhemmin mietitään ehkä lajeja mitä aletaan yhdessä harrastamaan. 

Mitä vaaditaan myyjältä? Ahkeruutta, positiivisuutta. Ulospäinsuuntautunut ja sanavalmiskin saa olla, mutta ahkeruus on tärkein.

Kuvaile jotain työkaveriasi: Heikkis-Keijo tekee kyllä siistiä ja hyvää jälkeä. Melko pellepeloton. No on meillä Tampereella kaikki hyviä tyyppejä.

Rohkeinta mitä oot tehnyt: Mennyt naimisiin

Harrastuksia: Kalastus, metsästys ja vaeltaminen. Luonnossa on hyvä vapaa-aikaa viettää ja sitä pitää suojella, että jää jotain vielä jälkikasvullekin.

Mikko Lampinen henkilökuva