" /> Veijo Kauppila - Vaskisepät

Veijo Kauppila

Veijo Kauppila

Peltiseppä

Alavieskalaiselle sepälle käsin tekeminen on intohimo, harrastus ja työ. Veijo teki muutamia vuosia seinäelementtejä talotehtaalla, mutta Vaskisepille houkutti halu kehittyä, tehdä vaihtelevia töitä ulkona ja pistää omat taidot koetukselle. Veijo on tehnyt itse myös oman talonsa katon, mutta profiilipellistä, mikä meinaa hieman harmittaa. Eihän maailmassa ole konesaumakaton voittanutta!

Vapaa-ajalla Veijo kunnostelee kesämökkiä, pelaa sulkapalloa ja viettää aikaa perheen kanssa, johon kuuluu vaimon ja lasten lisäksi koira ja pari kania. Puusepäksi valmistuneen ammattimiehen nikkarointi rajoittuu tällä hetkellä pienimuotoiseen puuhasteluun kotiverstaalla, mutta mitään pienimuotoista ei miehen kädentaidoissa ole.

Veijo on osallistunut puualan mestaruuskilpailuihin Suomessa ja maailmalla, mikä todistaa, että hän pystyy loihtimaan paineen alla esimerkiksi saranoidun huonekalun intarsialla ja käsin tehdyillä lohenpyrstöliitoksilla. Veijo voitti Pohjoismaiden mestaruuden Tanskassa vuonna 2011 ja sijoittui samana vuonna Lontoon MM-kisoissa seitsemänneksi. Osallistujia oli 25 eri maasta!

Veijo Kauppila