Peltiseppä

Ville Perkiö

Ville löysi Vaskisepät netin työhaun kautta. Aiempaa työkokemusta oli talojen nostosta reissuhommana yli 9 vuotta. Keikkaa oli tehty ulkomaita myöten, Kiina, Hollanti, Puola, Ruotsi… joten vähempi reissaaminen oli alkanut houkuttaa, samoin se, että työhön sai koulutuksen. Kokemusta rakennusalalta siis oli, mutta ei katolta.

”Piti ittensä uudelleen kouluttaa ja Vaskisepiltä sai koulutuksen tähän. Sille on annettu hyvin aikaa ja opiskeluun hyvät eväät. Työpari kattoo perään ja osittain opiskelu on itsenäistä. Aina voi kysyä ja Rikulta ei näköjään helpolla hermot mene.”

Sepän työssä tarvitaan maalaisjärkeä ja fyysistä kuntoa. Työkaverit on rauhallisia, opettavaisia ja ymmärtäväisiä, mutta ammattitaitoisia ennenkaikkea. Ammattiylpeyttä on, vaikkei sitä erikseen näytetä. Luottamus siihen, että teet hyvää, kukaan ei erikseen kysele. 

”Kun kelit sattuu kohilleen niin onhan tuolla pihalla hyvä olla. Mutta välillä kun vesisade menee sadetakin alle niin onhan se erilaista, silti hommat tehdään kun ne pitää vaan tehdä.”

Korkeat paikat pelottaa välillä, sellainen järkevä pieni jännitys jalkapohjan alla onkin hyvä olla. 

Vapaa-ajalla Ville harrastaa kaikenlaista liikkumista ja mökkeilyä. Fyysistä ja henkistä rauhoittumista. Perheeseen kuuluu avopuoliso ja lähellä on myös 2 veljeä, isä ja äiti. Veljien kanssa yhteinen mökki löytyy 60km päästä Näsijärven rannalta.

”Oikeastaan ihan sama mikä urheilulaji, jos joku vaan pyytää, niin kyllä mää lähen.” 

Jääkiekkoa, sulkapalloa, pyöräilyä tulee harrastuettua. Joukkuelajit on aina ollut vahvuus, ei niinkään yksilölajit. ”Ihan ryhmän vietävissä oon. Vähän niinkun saunasta uimaan – jos joku muukin menee, niin minäkin.”

Kesät menee oman ja avopuolison mökkien ylläpitohommissa. Talon rakennuskin saattaa lähiaikoina alkaa. Riku ja Oskari on luvannut tulla katossa auttamaan.

Lapsuuden sankari: vaari

Ville Perkiö henkilökuva