" /> Argumenttioksennustako? - Vaskisepät

Argumenttioksennustako?

Argumenttioksennustako?

Toiminnan luotettavuus. Pitävät aikataulut. Kiinteä tarjous. Takuu. Kirjalliset sopimukset. Vaivaton…

Lista jatkuisi vielä jonkin matkaa. Googletin sanan ”kattoremontti” ja nopealla silmäyksellä lähes jokaisen kattoremonttia tarjoavan yrityksen kotisivuilta löytyvät edellämainitut teesit. Miksikö kirjoitan aiheesta? Olen jo jonkin aikaa remonttialaa seuranneena ihmetellyt sitä, että minkä ihmeen takia tuollaisia asioita pitää ylipäätään mainostaa? Eikös kyseiset seikat pitäisi tätä nykyä olla itsestäänselvyyksiä? Pureudutaanpa asiaan hieman.

Toiminnan luotettavuus.

Käsittääkseni lähes koko remonttialaa koskeva ongelma. Mistä löytää luotettava urakoitsija kattoremotille? Valitsisitko sinä katontekijät sillä perusteella, että kotisivuilla mainitaan toiminnan olevan luotettavaa? Uskallan väittää, että mikäli luottamusta toimintaan ei synny, sopimus jää myös syntymättä.

Pitävät aikataulut.

Valtaosalta ihmisistä löytyy muistista jonkin näköinen kauhutarina remontista. Usein nämä liittyvät jotenkin siihen, että remontin aikataulu on venynyt pahemman kerran siitä, mitä sopimuksen tekohetkellä on luvattu / sovittu.

Kiinteä tarjous.

Onko alalla yleistä, että urakoitsijalle annetaan avoin valtakirja remonttia aloitattessa? Siten, että vain toteutuneet kustannukset veloitetaan? Vai tarkoitetaanko tällä sitä, että tarjous annetaan kiinteässä muodossa? smile Tähän oli ihan pakko laittaa tämän blogin ainoa hymiö.

Takuu.

Isä, poika ja Hiace. Ja takuu loppuu siihen, kun Hiacen perävalo näkyy. Niinkö? Käsitykseni mukaan, kaikelle Suomessa teetetylle työlle on kuluttajansuojalain mukaan annettava takuu. Edellyttäen tietenkin sitä, että työ on teetetty laillisesti.

Kirjalliset sopimukset.

Vieläkö kattoremontteja jätetään suupuheisiin? Kauhutarinat saavat jatkoa tässä osiossa. Kuinkakohan monta esimerkkiä saisimme, jos järjestäisimme kilpailun, missä ihmiset saisivat kertoa oman tarinansa ja paras (pahin) palkittaisiin? Luulen, että tarinassa viitattaisiin jollakin lailla sopimuksen puutteellisuuteen.

Vaivaton.

Mitä vaivaa tällä tarkoitetaan? Halutaanko tällä kertoa, että kattoremontti hoituu sillälailla sipaisemalla ja hiirellä klikkailemalla? Kattoremontistahan koituu asukkaalle aina vaivaa. Pölyä, epäjärjestystä sekä kovaa meteliä ainakin.

Noniin. Ehkä hieman provosoivaakin tekstiä, mutta haluan tällä kirjoituksellani herättää keskustelua siitä, että mihin seikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun valitset vesikatollesi tekijää. Enkä halua millään lailla väheksyä edellämainittujen argumenttien merkityksiä. Mielestäni näiden asioiden lisäksi on huomio kiinnitettävä moneen muuhunkin asiaan. Muunmuassa siihen, että mitä kattoremontin sisältöön kuuluu ja mitä siihen ei kuulu. Muita asioita en tässä ala enempää paljastelemaan….. Vinkkinä, että joitakin asioita selviää, kun seuraat esimerkiksi facebook-sivujamme.

Jarno Rainio

Myyntijohtaja, AVM