" /> Kattoremontti kattopeltisepän käsityönä - Vaskisepät

Kattoremontti

Perinteinen käsityönä tehty peltikatto kestää vedenpitävänä vaikka tuleville sukupolville.

Laadukas kattoremontti kaikkialle Suomeen

Vaskisepiltä kattoremontti laadukkaasti ja vanhoja käsityöläisperinteitä kunnioittaen. Suomen suurimpana peltisepänliikkeenä Vaskisepillä on pitkä kokemus erilaisista kattoremonteista aina omakotitalojen katoista rivi- kerrostalokohteisiin, taloyhtiöihin ja arvokiinteistöihin. Tyytyväisiä kattoremonttiasiakkaita löytyy ympäri Suomen.

Remontoimme peltikattoja ja uusimme vanhoja tai vuotavia tiili-, huopa- ja kermikattoja perinteisiksi konesaumakatoiksi. Katoilla käytämme ainoastaan perinteistä rivipeltiä, ja kattoremontissa kotisi voi saada suojakseen pinnoitettua tai sinkittyä (galvanoitua) teräspeltiä, alumiinia tai kuparia. Kattoremontti voi sisältää koko katon uusinnan tai pelkkien vaurioiden korjauksen.

…………………………………………

Toteuttamiamme kohteita

Martti ja Marketta Tirri asuvat Tampereen Nekalassa kauniilla puutaloalueella 1928 rakennetussa paritalossa.

Lue lisää

Arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelema rautatieasema avasi ovensa vuonna 1914. Pääkaupungin maamerkkiä vahtivat Emil Wikströmin Lyhdynkantajat, ja rakennus on Museoviraston suojelukohde. Siksi myös kattoremonttiin kaivattiin maan rautaisimmat ammattilaiset.

Lue lisää

Haapavesitiellä Ylivieskassa sijaitseva amerikkalaistyylinen hirsitalo Varjola rakennettiin vuonna 1922 pariskunnan kodiksi. Talo ehti olla kylmillään 40 vuotta, kunnes Vaskiseppien myyjä Antti Heikkilä osti sen vaimoineen vuonna 2010.

Lue lisää

Milloin kattotyöt kannattaa jättää ammattilaisille?

Yleisimmät kattotyöt jotka kannattaa tehdä pari kertaa vuodessa, ovat katon puhdistus irtoroskista ja sadevesijärjestelmien tarkastus. Samalla tutkitaan saumojen, läpivientipellitysten ja kattoturvatuotteiden kunto. Katon huoltotarpeesta kertovat esimerkiksi räystäiltä riippuvat jääpuikot ja talon yläpohjan ummehtunut haju. Jos katon kunto arveluttaa, paikalle kannattaa kutsua kattotöiden asiantuntija. Vaskiseppien kuntotarkastuksessa selvitetään, mikä on katon todellinen kunto ja arvioidaan, mitkä kattotyöt ovat tarpeellisia. Omakotitalojen asukkaille kuntotarkastus on ilmainen.

Katon pellitykset, reikien paikkaukset ja peltisepäntyöt

Vaskisepät ovat kattojen peltitöiden ammattilaisia. Uusimme peltikattojen vaurioituneet peltirivit, paikkaamme reiät, korjaamme pinnoitevauriot ja saumaamme vuotavat läpiviennit. Lisäksi pellitämme ja muuraamme piippuja. Käsintehty peltinen piipunhattu onkin piipulle paras mahdollinen suoja rapautumista vastaan. Suorittamamme kattotyöt käsittävät myös erikoispellitykset

Peltikaton maalaus ennaltaehkäisee vaurioita

Peltikaton säännöllinen maalaaminen on kattotöistä tärkeimpiä, koska se voi lisätä peltikaton elinikää vuosikymmenillä. Peltikatto kannattaa maalata, jos maalipinta on kulunut tai jos edellisestä maalauskerrasta on noin 15 vuotta. Vaskiseppien suorittamat kattotyöt pohjautumat käsillä tekemiseen, ja siksi peltikatot maalataan käsin. Samalla maalipinnasta tulee paksumpi ja kestää pidempään. Maali suojaa tehokkaasti teräspellin sinkkipinnoitetta, ja teräs pysyy alimmaisena hyvässä kunnossa.

Pinnoitetun peltikaton kattotyöt

Pinnoitetusta pellistä tehtyä kattoa ei tarvitse maalata. Kattotöiden kannalta pinnoitettu katto voi olla ongelmallinen, koska pinnoitteen kesto on parhaimmillaan vain joitakin kymmeniä vuosia. Pinnoitteen väri voi haalistua tai rapista irti nopeastikin pinnoituksen laadusta ja ympäristöolosuhteista riippuen. Vaskisepät työskentelevät katolla ripeästi ja paikkamaalaavat vaurioituneet kohdat, mutta valitettavasti maali pysyy kuluneella pinnoitteella usein huonosti.

Talviset kattotyöt ja lumenpudotus

Katolla työskennellessään Vaskisepät huolehtivat siitä, että kattorakenteet pysyvät ehjinä ja ohikulkijat turvassa. Lumenpudotuksissa käytämme aina asianmukaisia turvavarusteita ja pudotamme lumet muualtakin kuin räystäältä. Muuten räystäälle muodostuu helposti jäätä, jonka poistaminen on kalliimpaa kuin lumen pudottaminen. Taloyhtiöille tarjoamme huoltosopimuksia, jolloin kattotöiden ammattilaisten apu on lähellä 24/7 vuoden jokaisena päivänä.

Kattotyöt ja talon asukkaiden katolla työskentelevien turvallisuus

Vaskisepät tarkistavat kodin kattoturvatuotteet ja vaihtavat ne tarvittaessa uusiin. Kattosiltojen ja lapetikkaiden kuuluu olla CE-merkittyjä eli sinkittyjä ja maalattuja. Vaskiseppien kattotöihin kuuluu myös sadevesijärjestelmien toiminnan tarkastaminen. Veden pitää tulla alas katolta oikeista kohdista ja valua vain haluttuihin paikkoihin, tai muuten julkisivumateriaalit ja jopa perustukset voivat kärsiä. Vaskisepät korjaavat sadevesikourujen ja syöksytorvien vuotoja, lisäävät pieneläinverkkoja ja pinnoittavat peltikouruja. Vaskiseppien verstaalla tehdään myös tuplakouruja peltisepän käsityönä.

Ota yhteyttä ja kerro meille millaisia kattotöitä olet vailla.

Laitetaanko teidänkin katto kuntoon?
Jätä tarjouspyyntö