" /> Aito konesaumakatto - Vaskisepät

Aito konesaumakatto

Perinteinen konesaumakatto Vaskisepiltä

Konesaumakatto laadukkaasti. Vaskisepät rakentavat käsityönä aitoja konesaumakattoja eli rivipeltikattoja. Perinteiset konesaumakatot tehdään pelti-, alumiini- tai kupaririveistä, jotka sopivat kaikenlaisille katoille aina omakotitaloista rivitaloihin, suuriin kerrostalokiinteistöihin ja arvokohteisiin. Konesaumakattojen tekomenetelmät ovat satoja vuosia vanhoja, ja niiden kestävyys on käytännössä testattu. Konesaumakatto onkin esimerkiksi arkkitehtien suosikki.

…………………………………………

Konesaumakaton tekee kattopeltiseppä

Konesaumakaton tekeminen vaatii ammattitaitoa, toisin kuin esimerkiksi profiili- tai lukkosaumakaton. Kattopeltiseppä on aito käsityöläinen, ja Vaskisepätkin jatkavat mestari-kisälliperinnettä. Kattopeltisepäksi opitaan kokeneiden seppien rinnalla konesaumakattoja tehden. Vaskiseppien työmaita valvoo aina kokenut nokkamies ja työnjohto.

Aidon konesaumakatteen kilpailijat

Kestävä konesaumakatto on saanut muutamia jäljittelijöitä. Lukkosaumakatto näyttää aika samanlaiselta, mutta pellit vain polkaistaan paikoilleen, ja ne lukkiutuvat toisiinsa yksinkertaisilla saumoilla. Profiilipeltikattojen pellit taas kiinnitetään kattoon kateruuveilla, eli peltiin joudutaan tekemään reikiä. Konesaumakatto onkin varmasti vesitiivis katto, jonka omistaja säästää katon huoltokuluissa. Konesaumattu vesikatto ei sammaloidu tai edes likaannu herkästi. Se kestää hyvin myös kävelyä.

Konesaumakatto on vedenpitävä laatukatto

Konesaumatuissa rivipelleissä on kaksinkertaiset saumat. Pellin läpi ei tehdä reikiä, vaan pellit ja läpiviennit kiinnitetään kattoon pellin alta piilokiinnityksellä. Vaskisepät ovat kehittäneet konesaumakatoille myös kaksoistiivistysmenetelmän, jossa tiivistysainetta lisätään saumoihin kaksi kertaa. Menetelmä on niin tärkeä katon vedenpitävyydelle, että sitä käyttävät jo muutkin konesaumakattoja tekevät yritykset. Vaskiseppien konesaumakatoilla on 20 vuoden vesitiiviystakuu.

Konesaumakatto sopii loivillekin katoille

Konesaumakate sopii hyvin loiville, vain 1:10-kaltevuuden, katoille. Konesaumakate voidaan asentaa myös vanhoille katoille, joiden profiili on vino tai notkahtanut. Kattoa ei tarvitse suoristaa, mikä säilyttää rakennukselle ominaisen ilmeen. Konesaumakatteen asennus onnistuu tavallisesti suoraan vanhan katteen, kuten huovan, päälle. Kattoon ei tarvitse lisätä tukirakenteita, ja tuuletusvälit voidaan jättää kapeiksi, joten konesaumakatteella vanhaa katto ei tarvitse korottaa.

Konesaumattu peltikatto

Teräspellistä tehty konesaumakatto voi olla pinnoitettu tai sinkitty (galvanoitu). Sinkitty peltikatto on kestävämpi, ja hyvin hoidettuna sen elinikä on helposti 100 vuotta. Sinkitty konesaumakatto on tärkeää huoltomaalata noin 15 vuoden välein. Pinnoitetun konesaumakatteen pinnoitteen takuu on 10–30 vuotta.

Alumiininen konesaumakatto

Konesaumattu alumiini on moderni ja kevyt katemateriaali. Se kestää korroosiota yhtä hyvin kuin kupari. Konesaumattu alumiinikatto hapettuu vain pinnaltaan eli se ei ruostu läpi. Hinnaltaan alumiinikatto on sinkityn peltikaton ja kuparikaton välillä. Alumiinikate on yleensä pinnoitettu, ja pinnoitteen takuu on 40 vuotta, jos katon asentaa sertifioitu yritys, kuten Vaskisepät.

Kuparista valmistettu konesaumakatto

Konesaumattu kupari on maailman kestävimpiä katemateriaaleja. Kuparikatto on helppohoitoinen, eikä sitä tarvitse huoltaa muuta kuin roskista puhdistamalla. Kuparia ei maalata tai pinnoiteta, vaan se patinoituu ruskeaksi tai vihreäksi. Kupari on materiaalina pehmeää, ja siksi siitä on helppo työstää kestävä konesaumakate monimuotoisillekin katoille. Konesaumattu kuparikatto maksaa korkean hankintahintansa takaisin pitkän elinikänsä takia ja kestää jopa satoja vuosia.

Kiinnostuitko aidosta ja laadukkaasta konesaumakatosta?
Jätä tarjouspyyntö