" /> Kattoremontti Porvoo - Vaskisepät

Kattoremontti Porvoo

whitebar.png

Vaskisepät tekee kestäviä ja laadukkaita konesaumakattoja markkinoiden pisimmällä takuulla:

Vaskiseppien katoilla on 20 vuoden vesitiiviystakuu. Vaskisepiltä onnistuu niin kattoremontti kuin myös upouusi peltikatto. Vaskisepät toimii perinteisellä tavalla: peltisepäntaidot siirtyvät mestari-kisälliperiaatteella seppäsukupolvelta toiselle. Vaskisepät huolehtii kattoremontin kaikista oheistoimista: asiakas saa helposti koko paketin valmiina. Vaskisepät tekee Suomen kestävimpiä kattoja suurella sydämellä. Me Porvoon Vaskisepät palvelemme teitä iloisesti ja vastaamme mielellämme kysymyksiinne. Ota yhteyttä ja kysy lisää, me tiedämme katoista kaiken, mitä tarvitsee tietää!

valiviiva

Porvoon Vaskisepät
Raudoittajantie 1, 06450 Porvoo
porvoo(@)vaskisepat.fi

valiviiva

Ota yhteyttä 040 5865 880

Ville Syri
Ville Syri
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

Ville työskentelee Pohjanmaalla tasavahvana työparina veljensä Juhon rinnalla. Kattopeltiseppä on veljeksistä se nuorempi ja oppinut perinteisen käsityöläisammattinsa katolla – ja jos tarkkoja ollaan – Raahen keskuskoulun katolla.

Ville on opiskellut kone- ja metallialalla, mutta aina hänellä on ollut kova kiire töihin. Ennen Vaskiseppiä Ville paiski hommia valimolla rekka-autojen osien kimpussa, ja iltatöinä on tullut tehtyä myös hydrauliikkaletkuja. Nyt valurauta on vaihtunut kimaltavaan peltiin, ja avaran taivaan alla työskentely maistuu. Kovimmillakin pakkasilla pärjääminen on vain pukeutumiskysymys.

Veljesten työnjaossa on selvät sävelet, ja yhteistyö pelaa jouheasti. Kummankaan ei tarvitse päsmäröidä, mitä nyt lämpimikseen on joskus kylminä aamuina otettava pienet painit pihamaalla ennen katolla kipuamista. Velipoika kehuu Villeä kaveriksi, joka on nopea oppimaan työn kuin työn, eikä semmoista tilannetta ole kuulemma vielä tullut vastaan, jota Ville ei ratkaisisi.

Vapaa-ajallaan Ville ajaa moottoripyörällä, ja maanteillä kilometrejä nielee Yamaha YZF-R6 -kyykkypyörä. Ville käy myös virvelöimässä, ja kotiseudulta Kokkolasta löytyy niin merenrantaa kuin jokiakin. Silloin tällöin työn vastapainoksi maistuu punttisali, ja kotona vapaa-ajasta huolehtivat vaimo, kaksi pientä lasta ja saksanpaimenkoira.

Ville O
Ville O
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

Ojalan Ville kuuluu kattopeltiseppien kokeneeseen kaartiin, ja mukana katoilla kulkee usein jo oppipoikakin. Ylivieskan suunnalla kattopeltejä paukuttava seppä pääsi perinnekattojen tekemisen makuun kaverinsa Akselin kautta – onhan miehillä yhteistä myös anoppi!

Ville on käynyt ammattikoulussa autopuolen, mutta muutamassa vuodessa hän kyllästyi sisätiloissa nyhjäämiseen ja kovin tekniseksi menneeseen autojen fiksailuun. Sepän mieli kaihosi raittiiseen ulkoilmaan ja työhön, jossa näkee vielä oman kätensä jäljen.

Hiljainen ja vähän ujo kaveri viihtyy ulkona pihahommissa myös vapaa-ajallaan. Toinen tärkeä asia ovat kaikenlaiset moottorihommat. Autojen lisäksi Ville ajaa huvikseen motocrossia, ja ehkäpä jokusen vuoden päästä perheen pienimmätkin pääsevät mukaan isän vauhdikkaisiin harrastuksiin.

Velu
Velu
Kelpo seppä, Toimitusjohtaja, Projektimyynti

KELPO SEPPÄ, TOIMITUSJOHTAJA JA PROJEKTIMYYNTI

Valtteri
Valtteri
Myyjä

MYYJÄ

Porvoossa asuva Valtteri kiertää Etelä-Suomea Vaskiseppien myyjänä. Työssä on parasta myyntitiimin loistava yhteishenki, kun kaikki tsemppaavat ja tukevat toisiaan. Myyjiä myös koulutetaan koko ajan. Valtteri onkin ollut suorastaan ällistynyt siitä, miten iso asia työntekijöiden hyvinvointi seppien keskuudessa on.

Aikaisemmin Valtteri työskenteli teollisuudessa. Hän on valmistunut automaatio- ja sähköasentajaksi. Myyntityö tarjoaa kuitenkin aivan toisenlaisia haasteita, ja Valtteri tuntee olevansa vihdoin omassa elementissään. Nuorta miestä viehättää myyntityössä sopiva määrä vapautta ja vaihtelua sekä mahdollisuus olla tekemisissä hyvin erilaisten ihmisten kanssa.

Työn ohella Valtteri opiskelee hierojaksi, koska on aina ollut kiinnostunut kehonrakentamisesta, lihasten toiminnasta ja ihmisen anatomiasta. Hän käy veljensä kanssa punttisalilla kuutena päivänä viikossa, ja myös treeni- ja ravinto-oppaita tulee luettua ahkerasti. Sosiaalisena tyyppinä Valtteri on enimmäkseen menossa, ja ilman liikuntaa mies ei pystyisi olemaan. Vapaa-ajalla hän pelaa mm. salibandia ja lenkkeilee, ja harkinnassa on oma koira lenkkeilykaveriksi.

Valle
Valle
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

Nuori peltiseppä tuli Vaskisepille kesätyön kautta ja lapsuudenkaverinsa Oskari Typön kannustamana. Sama mies opasti Vallen konesaumakattojen hienouksiin ja antoikin työhön niin hyvät eväät, että oppipojasta kehittyi vuodessa peltikattojen ammattilainen. Nyt Valle vetää omia työmaitaan ja opastaa aloittelevia peltiseppiä Pirkanmaalla.

Ylivieskassa lapsuutensa viettänyt Valle on syntynyt Tampereella ja palannut siis juurilleen. Valle pitää työssään omakotitalotyömailla erityisesti siitä, että ympäristöt ja asiakkaat vaihtuvat – ja saa tehdä töitä ulkona. Kyllä siinä seppää hellitään, kun istuu nättinä päivänä korkealla katolla vaikkapa Pispalassa ja ihailee maisemia yli Näsijärven.

Valle on niitä miehiä, jotka lepäävät vain harvoin laakereillaan. Jo pikkupoikana hän teki mummulle ja ukilleen saunavastoja ja halkoja, ja palkkatöissäkin hän on ollut koulun rinnalla yläasteelta asti. Valle on valmistunut myös ammattikoulusta rakentajaksi.

Menevänä tyyppinä Valle on hurahtanut moniin joukkuelajeihin ja extremeurheiluun. Sympaattinen ja sosiaalinen kaveri harrastaa muun muassa lumilautailua ja uimahyppyjä. Ei ihme, että lapsesta asti kallioilta veteen sukellellutta vesipetoa ei myöskään työ korkeilla katoilla hirvitä.

Tuomas
Tuomas
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

Rakennusalan koulut käynyt Tuomas taivuttaa peltiä Ylivieskan Vaskiseppien työmailla halki laajan Pohjanmaan. Kesätyöpestin aikana peltikattojen teko jäi niin mukavasti miehen sielua kaivelemaan, että jo puolen vuoden jälkeen vaskiset katot kutsuivat pysyvästi.

Parasta Vaskisepillä ovat Tuomaan mielestä leppoisat työkaverit ja mielenkiintoiset hommat: oma kädenjälki näkyy kaikessa, mitä tekee.

Avoin ja huumorintajuinen Tuomas on kaikkien kaveri. Mies viihtyy hyvin porukoissa myös vapaa-ajalla: kesällä skeittaamassa ja talvisin jääkiekkokaukalossa. Myös kalastus ja lautailu kuuluvat satunnaisiin harrastuksiin, koska onhan se luontokin ihan mukava paikka! Sisähommista mieluisimpia Tuomaalle on autojen värkkääminen.

Topi
Topi
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

Topi aloitti Ylivieskan Vaskisepillä aikanaan nöyränä oppipoikana, kun sai mieleisensä tilaisuuden imeä käsityöläisammatin saloja todellisilta seppäkonkareilta. Nyt Rautakosken veljeksistä vanhempi on kulkenut vaskisilla katoilla jo pitkän tien, ja yksi asia on varma: kattohommat ovat miehelle kuin tehtyjä.

Elämäntapasepän kotiseutu on Ylivieskassa, jossa riittää jokia ja järviä kalastella. Kesäisin Topi myös lätkii golfia ja talvisin painelee moottorikelkalla pitkin Pohjois-Pohjanmaan maita ja mantuja. Muuten vapaa-ajasta suuri osa kuluu vanhaa taloa laitellessa ja perheen kanssa.

Riku
Riku
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

”Ylivieskan Maskotiksi” tituleerattu Riku käy vielä ammattikoulua, mutta parina iltana viikossa ja loma-aikoina rohkean nuoren miehen tapaa Vaskiseppien hallilta, muiden seppien rinnalta. Rikun käsistä syntyvät työmaille osat kuin osat, ja onpa hän välillä katollakin.

Kavereiden kanssa kylänraitilla viihtyvä Riku on Vaskiseppien nuorin. Innokas ja huumorintajuinen sepänalku ei ole kuitenkaan perheensä ainoa Vaskiseppä, vaan isoveli Aapo on Ylivieskan aluejohtaja ja Akseli ja Oskari samoissa seppähommissa. Vaskisepän taidot ja sielu kulkevat suvussa.

Reimo
Reimo
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

Helsingin seudun kerrostalotyömailta voi löytää Reimon, jonka tehtäviin kuuluu huolehtia kaikesta siitä pohjatyöstä, mitä tarvitaan, ennen kuin peltisepät pääsevät hommiin. Reimolle vastuu on tuttua, koska hän on ollut ennen Vaskiseppiä töissä ihmisten ja prosessien johtotehtävissä kansainvälisessä tuotantoyhtiössä. Suuret urakat eivät miehen päätä kylmää!

Hauska, rehti ja oikeudenmukainen kaveri joustaa aina tarpeen mukaan ja jaksaa tukea työkavereita katolla. Reimo arvostaa kuulumista Vaskiseppien joukkueeseen todella korkealle.

Myönteinen asenne saa hommat sujumaan jouhevasti niin töissä kuin vapaa-ajalla. Perheen ja työn yhdistäminen on Reimolle luonteva kokonaisuus, ja perheen tuki on tärkeää.

Otto Rautakoski
Otto Rautakoski
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

Rautakosken Otto on jo varsin pitkän linjan kattopeltiseppä ja paukutellut terästä kuosiin Ylivieskan seudulla vuodesta 2011. Rinnalla on ollut jo useamman vuoden sama työpari, nimittäin Huhtalan Otso, mikä kertonee jotakin Oton lupsakkuudesta: tunnetusti mies on lähes aina hyvällä tuulella.

Otto löysi tiensä Vaskisepille heti sähkömieheksi valmistuttuaan, kun sepillä jo työskennellyt isoveli Topi kyseli, tietäisikö Otto ketään hyvää työmiestä. Suurin piirtein Antti Rokan sanoin Oton tiedetään vastanneen: ”Täs siul on semmone.”

Otto tykkää värkätä kaikkea käsin. Työssä peltiseppänä parasta onkin, kun tekemistä ja touhua riittää vuoden ympäri. Otossa on toki myös nautiskelijan vikaa, ja tilaisuuden tullen mies on tekemättä yhtään mitään. Sitten taas jaksaa rapata autoja ja muita vehkeitä, moottorikelkkailla ja tietenkin juosta. Ottohan vetäisi ensimmäisen maratoninsa Tukholmassa kesällä 2015.

Otto
Otto
Kelpo seppä, Aluejohtaja

KELPO SEPPÄ, ALUEJOHTAJA

Porvoossa työnjohtajan tittelillä töitä paiskiva Otto on firman monitoimimies ja valokuvaaja. Otto tuli Vaskisepille vuonna 2004 ja kipusi vauhdilla oppipojasta seppämestariksi. Kun miehen taitavuus paperihommissa paljastui, kaveri sai käskyn laskeutua katolta Porvoon toimistolle, ja sillä tiellä ollaan.

Oton päivät kuluvat Helsingin seudun projektien paperitöissä ja laskutuksessa. Visuaalinen mies viihtyy myös kameran takana ja kuvaa Canon EOS 7D:llään niin Vaskiseppien uudet sepät kuin valmiit kohteetkin. Oton harteille jäävät tavallisesti kaikki ne hommat, joita muut eivät halua tai osaa hoitaa.

Otto asuu perheineen kerrostalossa Helsingissä, kuvaa kaupunkia ja pelautuu tietokoneiden kanssa. Firman nörtiksi tituleerattua seppää huudetaan toimistollakin apuun aina, kun koneet reistaavat. Paljoa kiireinen mies ei ehdi harrastamaan, mutta jos vapaa-aikaa jostain ilmaantuu, Otto livahtaa kuntosalille tai pelaamaan kavereiden kanssa biljardia.

Otso
Otso
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

Seppä-Huhtala elää hetkessä ja innostuu helposti uusista asioista. Hetken mielijohteesta kattohommat syksyllä 2009 Ylivieskassa aloittanut Otso nauttii työstään täysin siemauksin ja arvostaa erityisesti työporukan hyvää asennetta.

Otso jakaa myös Vaskiseppien arvot ja uskoo vahvasti, että kaikkea ei pidä saada tässä ja nyt: paras tulos syntyy määrätietoisella työllä. Hän arvostaa korkealle kokemuksen kautta saatua oppia, ja myös kattojen kauneus on vienyt mukanaan.

Vapaalla ollessaan Otso nauttii koti-illoista vaimon ja lasten kanssa, ja lisäksi harrastuksiin kuuluu kuntoilu ja jääkiekko. Joku vuosi takaperin valmistui myös oma talo, johon tehtiin lojaalien seppätovereiden avustuksella aito ja perinteinen rivipeltikatto, kuinkas muuten!

Ossi
Ossi
Myyntipäällikkö

MYYNTIPÄÄLLIKKÖ

Tämä perheenisä taitaa saumakattojen salat. Myyntiedustajasta myyntipäälliköksi edennyt hymyilevä nallekarhu harrastaa kuntosalia ja perhe-elämää.

Oskari
Oskari
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

Aapon nuorempi veli Oskari on päässyt nuoresta iästään huolimatta korkealle. Jokapaikan höylä ”Ookkella” riittää virtaa nousta työmaalle vielä iltaisin opiskelupäivän jälkeen! Nuorukaiselta hoitaa hommansa tunnollisesti, tekee hyvää jälkeä eikä valikoi töitään.

Osa-aikaisella sepällä on ilmeisesti hoivavietti geeneissä, sillä Ookke opiskelee työn ohessa ensihoitajaksi, ja myös palomiehen työ kiinnostaa. Koulusta valmistumisen jälkeen Ookkelle onkin kaavailtu paikkaa Vaskiseppien hovitikkaajana.

Niko
Niko
Myyntipäällikkö

MYYNTIPÄÄLLIKKÖ

Tämä suorapuheinen perheenisä nauttii työstään. Peltisepän töistä myyntipäälliköksi edennyt Niko viettää vapaa-aikansa perheen ja urheilun parissa.

Milka
Milka
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

Sanotaan, että pojasta polvi paranee, mutta Milkan tapauksessa vertaus pätee 100-prosenttisesti myös tyttöihin. Mestariseppä Velun perheen kuopus ja Eeron armoitettu kummityttö on henkeen ja vereen Vaskiseppä. Katoilla kiipeilevät myös isoveljet Otto ja Late, joten on turha mainitakaan, että Milkaa ei ole tarvinnut kädestä pidellä.

Milka on osoittanut olevansa kovaa tekoa, ja kaikki tehtävät aina kourukoukkujen maalaamisesta verstashommiin ovat hoituneet yhtä varmasti. Hitsaajana Milka on suoranainen luonnonlahjakkuus, ja työnjälki on aina viimeisen päälle. Mitäpä muuta Vaskisepäksi syntyneeltä voisi toki odottaakaan.

Käsistään näppärä ja kieleltään terävä sisupussi on sopinut Vaskiseppien joukkoon kuin hanska käteen. Milka on pärjännyt suvereenisti isompiensa rinnalla. Tämä tyttö ei turhaan angstaa eikä anna ikinä periksi, ennen kuin työ on tehty kunnolla loppuun asti. Niinpä Milkan hommiin ei edes vanhemmilla ammattisepillä ole ollut nokan koputtamista.

Vapaa-ajalla nuoren Vaskisepättären voi nähdä Porvoon kujilla ja teillä upouuden mopon puikoissa.

Miika
Miika
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

Pohjois-Pohjanmaalta Nivalasta kotoisin oleva Miika saapui työn perässä Helsingin betoniviidakkoon elokuussa 2014. Koulutukseltaan nuori mies on timpuri ja jokapaikanhöylä.

Miika on tehnyt aikaisemmin profiilipeltikattoja, ja ero konesaumakaton tekemiseen on kuin yöllä ja päivällä. Peltiseppäoppipoikaa askarruttaa, riittääkö päässä tila ja oppiiko sitä peltiä ikinä taivuttamaan mestariseppien lailla. Mutta mitäpä ei nuori mies oppisi, kun sisua riittää, ja Miika kokeileekin rohkeasti kaikkea, mitä työparina toimiva seppämestari Reimo antaa.

Miika ei ole mikään hiljainen seinäruusu, ja jotenkin hänen läsnäolonsa aina huomaa. Vapaa-ajalla Miika harrastaa hulluna urheilua, muun muassa jääkiekkoa, jalkapalloa, salilla käyntiä, crossia ja moottorikelkkailua. Siinäpä vasta laji, jolla kerjää sairaslomapäiviä Helsingin niukoilla hangilla!

Martin S.
Martin S.
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

Martin on työskennellyt Uudenmaan seudulla Vaskiseppien kohteissa vuodesta 2010 lähtien. Hän on kotoisin Virosta, mutta asunut perheineen Helsingin Roihuvuoressa jo useamman vuoden. Vaikka miehen titteli on ”peltiseppä”, hänen mielestään Vaskisepän on osattava tehdä katolla kaikki tarvittavat työt.

Konesaumakatot ovat Martinille todellinen leipälaji. Vaatimaton mies kiertelee ja kaartelee, kun pitäisi puhua kokemuksesta, mutta kivikova fakta on, että mestariseppä on tehnyt rivipeltikattoja Viron puolella jo vuosituhannenvaihteesta asti. Martinilla on taskussaan myös rakennuspuolen paperit.

Vapaa-ajalla Martin auttelee lastaan koulutehtävissä, liikkuu luonnossa ja kalastaa. Muuta urheilua ei seppä kaipaakaan: työssä saa aivan riittävästi liikuntaa!

Marcus
Marcus
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

Marcus on ollut ”vaskitietoinen” jo pitkään. Niinpä hän päätti hakea töihinkin parhaaseen mahdolliseen peltisepänfirmaan ja aloitti seppänä Vaskiseppien verstaalla. Pian kattopeltisepät kyllästyivät tiedonhaluisen miehen jatkuvaan kyselyyn ja päättivät ottaa hänet mukaansa katolle. Nyt Marcus työskentelee Etelä-Suomen alueella omakotitalokohteissa.

Marcus on peltiseppä jo kolmannessa polvessa. Isä on konesaumamies, joka sai kipinän peltihommiin oman isänsä kautta, joka tykkäsi näprätä pläkkärin juttuja löylykauhoista sinkkisankoihin. Ensimmäisen kerran Marcus nousi konesaumakatolle isänsä selkärinkassa, ja 3-vuotiaana hän työnsi jo ensimmäisen kerran sormensa kanttikoneen väliin. Sama perinne jatkunee perheessä vastakin, sillä Marcus aikoo kouluttaa peltisepäksi myös poikansa. Jos poika innostuu jostakin muusta, tärkeintä on ainakin tähdätä yhtä korkealle!

Kattohommat Marcus aloitti jo vuonna 2006 ja kävi läpi kaikki erilaiset kattomuodot vain todetakseen, että konesaumakate on ehdoton ykkönen. Vain perinteisen peltikaton tekijä voi katsella kättensä jälkeä ylpeänä yhä vuosien päästä. Marcuksen mielestä käsityöläisammatissa pääsee pisimmälle, kun on kärsivällinen ja haluaa oppia uutta. Yhtenä henkilökohtaisena haaveena on päästä joskus todella korkealle – vaikkapa Näsinneulaa pellittämään.

Marcuksen vapaa-aika kuluu lapsen kanssa temmeltäessä, mutta tärkeää on myös puuhata käsin ja haastaa samalla itseään. Marcus tekee koko ajan erilaisia puusepänhommia ja taideprojekteja, kuten viimeksi omaan kotiin kitaranmuotoisen ruokapöydän. Neliöpöytiä on kuulemma maailmassa ihan riittävästi.

Lauri
Lauri
Myyjä, Hankintapäällikkö

MYYJÄ, HANKINTAPÄÄLLIKKÖ

Porvoon Vaskiseppien myyjä ja hankintapäällikkö Lauri on kotoisin Kuusamosta. Nuori mies on ehtinyt sahata maailmaa ristiin rastiin ja reissata esimerkiksi kertaalleen omin päin Venäjän halki Mongoliaan ja Indonesiaan. Sen verran vallattomia miehen matkat ovat tupanneet olemaan, ettei kukaan ole vielä rohjennut lähteä reissuseuraksi.

Vaskiseppiin Lauri tutustui työkalujen tavarantoimittajana jo edellisessä työpaikassaan, ja myös yrityspuolen myyntityö on tuttua. Utelias ja vilkas seppä on tehnyt vuoden verran myös kiviasennustöitä Norjassa ja pistänyt itsensä likoon matkailualalla. Hän on esimerkiksi järjestänyt poroajeluita Kuusamossa, keksinyt yritysasiakkaille tekemistä Hossassa ja näytellyt englantilaista tonttua Sallatunturin joulutarinassa.

Nyt kulkija on kuitenkin löytänyt henkisen kotinsa, ja Vaskisepissä on kuulemma ainesta jopa eläkevirkaan. Vapaa-ajallaan luova peltiseppä ei kuitenkaan kattoja mieti, vaan harrastaa rullalautailua, kirjoittamista ja lukemista. Erityisen lähellä sydäntä on venäläinen kertomakirjallisuus, espanjalainen Ildefonso Falcones ja suomalaisista kirjailijoista Mika Waltari.

Lari
Lari
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

Oululainen Lari sai kattopeltisepän uralleen kirjaimellisesti lentävän lähdön. Sepänalku haki töitä Vaskisepiltä perjantaina, muutti lauantaina Oulusta Helsinkiin ja aloitti työt maanantaina! Nyt nuorimies tekee kerrostalokohteissa kaikkea mitä tarvitaan aina rakennushommista pellin saumaamiseen. Lari onkin malliesimerkki siitä, miten työtä löytyy, kun on oikea asenne.

Laria haki Vaskisepille saadakseen oman alan töitä ja päästäkseen perinteiseen käsityöläisammattiin. Seppä kun haluaa oikeasti näperrellä pellin kanssa, eikä vain ruuvata kattoelementtiä paikoilleen. Pääkaupunkiseudulle Lari on kotiutunut mukavasti, eikä Ouluun verrattuna löydy muita miinuspuolia kuin liikenneruuhkat.

Lari on ehtinyt uudella paikkakunnalla myös lempiharrastuksensa ilmailun pariin. Kaikenlaiset lentävät laitteet ovat kiinnostaneet seppää pikkupojasta lähtien, ja nyt suurin osa vapaa-ajasta kuluu moottoroidun varjoliidon parissa. Maisemia saa ihailla 15 litran tankilla nelisen tuntia, ja kyllä siinä aurinkoisina iltoina mieli lepää, kun liitää korkeuksiin. Lari harrastaa varjoliitoa myös ilman moottoria vapaalentona, ja haaveena on myös lentokonelupakirjan hankkiminen. Lisäksi Lari liikkuu paljon luonnossa juosten, maastopyöräillen ja perhokalastaen.

Kim Tallberg
Kim Tallberg
Myyjä

MYYJÄ

Kimiä voi mennä tapaamaan Porvoon Vaskiseppien konttorille tai kutsua reipas myyjä kotikäynnille tarkastamaan kodin katon todellinen kunto. Vaskisepille Kim siirtyi alanvaihdon yhteydessä, kun kaipasi elämäänsä uusia haasteita.

Kimillä on pitkä kokemus ravintola-alalta, ja ehtiväinen kaveri on työskennellyt monenlaisissa ruokaravintoloissa useissa eri tehtävissä aina ammattikokin hommista tarjoiluun. Myyntityö on kuitenkin kolkutellut sosiaalisen tyypin takaraivossa aina pikkupojasta lähtien.

Porvoossa syntynyt Kim kävi kääntymässä Helsingissä, mutta totesi, että siellä on liikaa ihmisiä, ja palasi juurilleen. Vapaa-ajallaan Kimin löytää usein salilta tai luonnon helmasta, ja elämän vauhdikkuudesta vastaa perheen sisukas koirakaksikko: kääpiömäyräkoira ja chihuahua.

Karoliina
Karoliina
Sihteeri

SIHTEERI

Pornaisissa asuva Karoliina pitää yllä järjestystä Porvoon Vaskiseppien toimistolla. ”Uusimaalaiseksi maalaiseksi” itseään luonnehtiva Karoliina tunsi Vaskiseppien rennon ilmapiirin heti omakseen. Toimistolta puuttuu kokonaan vanhanaikainen jäykistely.

Karoliina on tottunut olemaan firman ainoana naisena myös aikaisemmissa hommissaan. Puutarhuri-hortonomi-floristi vaihtoi alaa merkonomiksi joku vuosi sitten, kun lapsuudessa sattunut onnettomuus alkoi vaivata iän myötä eikä fysiikka enää kestänyt.

Vaikka Karoliina on erikoistunut taloushallintoon, tilitoimistoon häntä ei saisi kirveelläkään. Hän on sydämeltään pikemminkin lapionheiluttaja kuin konttorirotta, ja siksipä ”erilainen” toimistotyö käytännönläheisten seppien rinnalla on mitä mainioin kompromissi.

Vapaa-ajalla puhelias tyttö viihtyy kotona, jossa erakkoluonnekin pääsee esiin. Maalla asuessa aika ei käy pitkäksi, ja Karoliinan illat kuluvat mullassa möyriessä, puita hakatessa tai tienvarsia raivaussahalla aukoessa. Se painottaa hyvin istumatyötä.

Lisäksi aviomies, kaksi poikaa ja neljä koiraa pitävät hänen hyötyliikunnastaan huolta. Pojat alkavat olla jo helpossa iässä, mutta neljälle rottweilerille ja yhdelle sisukkaalle jackrussellinterrierille vesikuppia vaihtaessa olo on usein kuin karjakolla eikä koiranomistajalla!

Kaj
Kaj
Myyjä

MYYJÄ

Huttusen Kaj eli Kaizu ahkeroi myyjänä Porvoon Vaskisepillä. Tunnetusti hyvä kello kuuluu kauas, ja Kaj löysikin tiensä Vaskisepille myönteisten kuulopuheiden perusteella: seppiä suositteli Kaizun entinen työkaveri!

Rakennusalan koulut käynyt Kaj on työskennellyt seitsemisen vuotta kuljetusalalla, kunnes totesi, etteivät yötyö ja pitkiksi venyvät vuorot ole kolmen lapsen isälle sopivaa hommaa. Määrätietoinen ja myönteinen tyyppi päätti tehdä asialle jotakin, ennen kuin alituisesta töissäolosta kärsii niin oma kuin perheenkin hyvinvointi.

Vaskiseppien myyjätiimissä meininki onkin ihan toinen. Viikonloput ovat pääsääntöisesti vapaat, ja Kaj ehtii touhuta perheen kanssa, kunnostella rintamamiestaloa ja tehdä pihatöitä. Silloin tällöin aikaa jää myös maalivahdin hommille paikallisessa salibandyjoukkueessa. Mielessä on myös paluu harrastekentiltä ”tosipeleihin”.

Kaizu pitää tärkeänä rentoutumisen taitoa, mihin parhaan esimerkiksi antaa perheen slovakiancuvac. Se on kiltti kotikoira, joskin vain piirun verran jääkarhua pienempi.

Kaido
Kaido
Timpuri

TIMPURI

Vaikka Vaskisepät ovat ahkeriksi tiedettyä porukkaa, Kaido on tunnollisuuden suhteen joukon ehdotonta kärkikastia ja kiven kova työmies. Jotenkin hän onnistuu aina pusertamaan itsestään vielä isomman vaihteen silmään. Tavallisesti tämä kokenut timpuri nähdään työmailla Marguksen työparina, ja silloin on kaikille selvää, että homma hoituu tasaisen varmasti ihan joka kerta.

Kaido ei tee itsestään ja ammattitaidostaan suurta numeroa, mutta sitäkin korkeampaa on miehen työn laatu. Hiljaisissa vesissä ne suurimmat kalatkin uivat, ja niin Kaidon ollessa kentällä työt etenevät ja hiki roiskuu, ja hitaammat saavat huokaista, jos ehtivät. Kaidon vapaahetket kuluvat työn ääressä, jos töitä vain on, ja pidemmät vapaat hän viettää perheen parissa Viron maalla.

Jukka L.
Jukka L.
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

Loviisan Liljendalissa asuva Jukka opiskelee konesaumakattojen tekemistä mestariseppien valvonnassa Porvoon seudun työmailla. Jukka on maalannut aikaisemmin kattoja työkseen ja ehtinyt näin varmistua siitä, että omat rahkeet riittävät tekemään kattoja ympäri vuoden. Talvella jyvät erotellaan akanoista!

Jukka on aina arvostanut vanhoja perinteitä. Peltisepän ammatti on hänestä upea asia ja kaiken vaivannäön arvoinen. Jukka ei halua päästä työssään tai elämässä liian helpolla, ja hän on oppinut kääntämään myös vastoinkäymiset voitoiksi. Kun jostain joutuu puskemaan läpi hartiavoimin, onnistuminen tuntuu kahta mahtavammalta.

Jukan perheeseen kuuluu ihana vaimo ja kaksi pientä tytärtä, ja perhe liikkuu paljon yhdessä. Tytöt saavat kokeilla vapaasti, mistä lajista tykkäävät, ja innostus liikkumiseen yhdistää koko perhettä. Jukka on ollut takavuosina myös innokas jalkapallon ja jääkiekon pelaaja.

Jukka
Jukka
Huoltopäällikkö

HUOLTOPÄÄLLIKKÖ

Tuusulalainen Jukka on taloyhtiötyömaiden kokenut huoltopäällikkö, joka pitää raavaissa hyppysissään vaikuttavaa listaa vastuutehtäviä. Hän tekee kattojen kuntotarkastuksia, raportoi tuloksista, ohjeistaa seppiä ja laskuttaa asiakkaita. Yksi ja sama mies huolehtii, että vaativinkin kattoremontti toimii kokonaisuutena kattoturvatuotteita ja sadevesijärjestelmiä myöten.

Moinen ei ihan joka pojalta onnistukaan, mutta Jukka on ehtinyt luoda viimeisten 10 vuoden aikana vakuuttavat suhteet ammattirakennuskunnan asiakkaisiinsa. Monessa kunnassa, taloyhtiössä ja isännöitsijätoimistossa Jukan ammattitaito on tae kattoremontin sujumisesta. Työnsä ohessa Jukka on jatkokouluttautunut myös tekniseksi isännöitsijäksi.

Vaskiseppien porukassa Jukka on kuin kotonaan. Parasta on aito tekemisen meininki ja ”pirun hyvät” työkaverit. Rehti ja rento kaveri ei saa ihmisistä tarpeekseen edes työpäivän aikana, vaan hän tekee myös portsarin hommia jo kolmatta vuosikymmentä. Jukka viihtyy myös salilla viitenä päivänä viikossa ja nauttii kesäisin hitaasti ohi lipuvista maisemista Harvey-Davidsonin selässä.

Juho Syri
Juho Syri
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

Juho takoo vaskisia kattoja Pohjanmaan omakotitalotyömailla veljensä Villen työparina. Parasta työssä ovat – parhaan mahdollisen työparin lisäksi – usein vaihtuvat kohteet ja raikas ulkoilma. Sisällä Juho ei jaksaisikaan istua. Katonteko on miehen mielestä niin mahtavaa hommaa, ettei sitä mihinkään vaihtaisi.

Rakennusalan koulut käynyt Juho teki ennen Vaskiseppiä monenlaisia pätkätöitä, kuten varastohommia. Vaskiseppiin hän törmäsi vuonna 2011 kattotarjousta omaan taloonsa pyytäessään. Samalta istumalta taloon ei tullut uutta kattoa, mutta työpaikka tuli. Nyt oman kodin peltinen konesaumakate valmistuu hissukseen omin käsin. Hyvät opit saatiin aikoinaan Raahen keskuskoulun katolla Topi Rautakosken ja Jarkko Kreivin tarkkojen silmien alla.

Nöyrä ja vähäsanainen seppä ei suostu itseään kehumaan, ja velipoika Villekin tyytyy toteamaan, että kyllähän se Juho laatuun käy. Vauhdikkaan ja reipasluontoisen sepän kanssa on helppo tehdä töitä. Veljekset viihtyvät yhdessä vapaa-ajallakin, ja perheen kanssa puuhailu on Juhosta kaikkein mukavinta. Hän lenkkeilee ja retkeilee paljon vaimonsa ja lastensa kanssa, mihin Kokkolan laitamilla sijaitsevassa omakotitalossa on mitä parhaimmat mahdollisuudet.

Juho
Juho
Myyntipäällikkö

MYYNTIPÄÄLLIKKÖ

Juho oli Aapon rinnalla Ylivieskan Vaskiseppien ensimmäisiä työntekijöitä joskus vuonna yksi ja kaksi. Ylivieskassa kaikki muutkin työkaverit olivat käytännössä Juhon lapsuudenystäviä tai sukulaisia, onhan Miikka Juhon pikkuveli, Niko veljen lapsi ja Jere siskon lapsi.

Juho karkasi kuitenkin nuorena peltiseppänä opiskelemaan rakennusinsinööriksi Oulun ammattikorkeaan ja asui puoli vuotta jopa Espanjassa. Sepän sydän ei kuitenkaan hevillä irronnut kotimaan kamarasta, eikä Juho pysynyt kauan poissa vaskisilta katoilta. Koko opiskeluaikansa hän teki opintojen ohella peltisepän ja myyjän töitä Vaskisepille.

Vuoden 2015 alusta Juho saatiin lopulta 100-prosenttisesti takaisin, kun hän aloitti Porvoossa Vaskiseppien myyntipäällikkönä. Joskus muinoin Juho vannoi, ettei hänestä ainakaan myyjää tule, mutta niin vain työ on vienyt täysillä mukanaan. Asiakashankinnan lisäksi Juhon päivät kuluvat toimistolla juoksevia asioita hoitaessa, asiakaskäynneillä ja uusia myyjiä kouluttaessa.

Juhon kädentaitoja hyödynnetään perhepiirissä ahkerasti, ja häntä voi myös liioittelematta sanoa urheiluhulluksi kaveriksi. Juho tykkää käytännössä lajista kuin lajista. Hän käy esimerkiksi lintumetsällä ja kuntosalilla, kalastaa, ui sekä pelaa jalkapalloa ja beach volleytä. Juhon ristinä on myös kuunnella loputonta kuittailua taistelulajiharrastuksestaan: ”Äijän pitää treenata jujutsua, kun ei muuten pärjää!”

Onneksi Juholla on peltisepän huumorintaju, joka ei ihan hevillä kesken lopu.

Juha
Juha
Timpuri

TIMPURI

Juha ahkeroi Porvoon Vaskiseppien työmailla timpurina. Hän on ollut Vaskisepillä hommissa aikaisemminkin, mutta kävi välillä hoitamassa armeijan pois alta. Nyt nuori mies on Helsingin kattoremonttityömaiden vakiokalustoa, ja erityisesti omakotitalojen katot ovat käsistään taitavan timpurin mieleen.

Juha on käynyt rakennusalan koulut ja harjoitellut niin Vaskisepillä kuin toisessakin kattoremonttifirmassa. Veri vetää kuitenkin vahvasti Vaskisepille, ja nuorella miehellä on kova hinku oppia uutta niin omalla alalla kuin sen ulkopuolella.

Juha on omien sanojensa mukaan sisukas peruspuurtaja ja aina hyvällä tuulella. Hommat hoidetaan parhaan kyvyn mukaan, ja peltitöitäkin tulee työmailla harjoiteltua koko ajan enemmän ja enemmän.

Jouni
Peltiseppä

PELTISEPPÄ

Ylivieskassa peltiseppänä työskentelevä Jouni on nuorin kolmesta Vaskisepillä touhuavasta Kreivin-veljeksestä. Isoveli Niko on Ylivieskassa myyntipäällikkönä ja kaksoisveli Jarkko myyjänä.

Parikymppinen Jone tuli Vaskisepille työharjoittelun kautta. Käsistään kätevä rakennusmies nauttii erityisesti saumaamishommista – siinä kun saa paukuttaa täysillä. Jone onkin poikkeuksellisen tehokas työmies, koska vasurina syntyneellä kaverilla pysyvät vasarat ja muut työkalut yhtä hyvin molemmissa käsissä. Jone saumaakin kirjaimellisesti kaksin käsin!

Jääkiekkoa harrastava seppä käy kaukalossa pari kertaa viikossa ja purkaa paineita hyökkääjän roolissa. Muuten mies on luonteeltaan rauhallinen, mitä nyt juoksee sen verran huvikseen, että tempaisi kesällä 2015 ensimmäisen maratoninsa! Joku vuosi takaperin tuli rakennettua myös vaimolle ja tyttärille talo omin käsin, ja konesaumakattokin tehtiin kodin suojaksi kaikilla herkuilla.

Joonas
Joonas

MYYNTIJOHTAJA

Kattoasentajasta myyntijohtajaksi Vaskisepillä edenneen sepän rakennustausta on kirjava, mutta käsillä tekeminen on kulkenut aina mukana. Töiden väliin mahtuu mm. lähes kolmen vuoden verran rakennusalan yrittäjyyttä.

Pohjois-Pohjanmaalta tuleva Joonas on aina kokenut ihmisten kanssa touhuamisen positiivisena asiana. Mies puhuu kuin Runeberg. Moneen seppään häntä yhdistää metsästys ja luonto, mutta pikkulinnut ovat viserrelleet myös golfiin taipumisesta viimeaikoina. Jos puheääni kuuluu naapuriin asti, vaikka ei olisi edes katolla ja soittotaitoa löytyy melkein mihin tahansa puhallinsoittimeen, ei seurassa ikävystymään pääse.

Joni
Joni

PELTISEPPÄ

Joni vakuuttaa hyvällä asenteellaan! ”Väiskin” plakkarissa on Vaskiseppien Tuumasta toimeen -ennätys: miehen ura eteni pikavauhtia työhaastattelusta suoraan työmaalle 20 minuutissa! Jonin lempihommaa katonasennuksessa on peruslevytys, ja se hoituukin mieheltä jouheasti.

Nopea omaksuja kaipaa vaihtelua työhönsä, ja on kansantanhua lukuunottamatta valmis kokeilemaan melkein mitä vaan – mieluummin tietysti peltisepän hommien puitteissa.

Jarkko
Jarkko

MYYJÄ

Kreivin-veljeskatraaseen kuuluva Jarkko-seppä on imenyt rakkauden peltisepän työhön jo äidinmaidosta. Veljiensä tavoin Jarkko on pyörinyt katoilla pienestä pitäen, aina kun vanhemmilta on silmä välttänyt. Mukana kattohommissa on myös isoveli Niko ja kaksoisveli Jouni.

Työssään säntillinen ja käsistään taitava seppä teki katoilla peltisepän hommia nelisen vuotta, kunnes siirtyi uusiin haasteisiin Pohjanmaan alueen myyjäksi. Myös rakennusalalla ennen Vaskiseppiä työskennellyt Jarkko on erittäin tyytyväinen työpaikkaansa, jossa moinen ”alanvaihtokin” on mahdollinen. Leipiintymään ei pääse sitten millään!

Vapaa-ajalla Jarkko pyörii jääkiekkokaukalossa, jossa tapaturmiltakaan ei ole täysin vältytty. Hieman vauhti on sentään tasaantumaan päin, ja seppä on jo löytänyt rinnalleen sen elämänsä naisen. Nyt yksi suurimmista haaveista on rakentaa oma talo, kun sen aika koittaa.

Jani Sirén
Jani Sirén

MYYJÄ

Jani työskentelee Vaskiseppien myyjänä Pohjanmaalla. Aikaisemminkin hän on tehnyt monenlaista reissutyötä ja tutuksi ovat tulleet esimerkiksi maanrakennus-, piha- ja purkuhommat, elementtisaunojen rakentaminen ja kivityöt. Myös pelti ja metallihommat ovat tuttuja: Jani on rakennellut useamman vuoden jäähdyttimiä.

Edellisessä työpaikassaan Jani möi antiikkia, ja perinteisten konesaumakattojen kauppaamisessa on paljon samaa. Sepät tekevät niin hienoa työtä, että valmiita kohteita on ilo esitellä asiakkaille. Myyjänä Jani korostaa ihmistuntemuksen ja joustavuuden merkitystä. On tärkeää lähestyä erilaisia ihmisiä tilanteen mukaan, reilusti ja rehellisesti. Janille on tärkeää pystyä myös itse vaikuttamaan niin omaan kuin koko firman menestykseen. Mahtava yhteishenki ja työkavereiden tuki pitävät työmotivaation korkealla.

Orivedeltä kotoisin oleva Jani on seitsemästä sisaruksesta toiseksi vanhin. Veljekset lähtivät heti peruskoulun jälkeen kivihommiin Turkuun, ja sittemmin kotipaikka on vaihdellut työn mukaan. Nyt pysyvä kortteeri on löytynyt Haapajärveltä, jossa isännällä riittää puuhaa vanhan talon kunnostamisessa. Vaimon, lasten ja lasten kavereiden iloksi kotipiha on täynnä eläimiä, ja perheeseen kuuluu hevonen ja kaksi ponia, kissoja, minipossu ja pari koiraa.

Puolison kanssa Jani jakaa intohimon antiikkihuonekalujen keräilyyn, kun taas kalastus on ollut Janin oma ykkösharrastus 5-vuotiaasta asti. Useimmiten hän käy uistelemassa, mutta säännöllisesti soudellaan myös lohia Torniojoella ja kierrellään pikkupuroja taimenien perässä. Erähenkisessä perheessä pilkotaan vaikka puita, jos ei muuten metsään tule lähdettyä, ja lapset nauttivat ihan siitä, että pääsevät mato-ongelle ja makkaranpaistoon.

Jani
Jani

PELTISEPPÄ

Helsinkiläinen nuori mies paiskii töitä eteläsuomalaisilla katoilla kisällinä, mestariseppä Miikan opissa. Jani vaihtoi alaa lennosta ja siirtyi peltiseppien kunnianarvoisiin riveihin heti pienkonekorjaajaksi valmistuttuaan. Vaskisepillä Jani aloitti kesäkuussa 2015 maalarina, mutta pian hän kaipasi lisähaastetta ja ryhtyi harjoittelemaan kattopeltisepän hommia jo samana syksynä.

Käsillä tekeminen on kiinnostanut Jania aina. Positiivinen ja ahkera kaveri tietää, että käsityöläisammatissa riittää opittavaa. Jani onkin valmis tekemään töitä kehittymisensä eteen, eikä iltaisin enää paljon muuta äksöniä kaipaa kuin kavereiden kanssa hengailua ja pientä lihaskuntotreeniä.

Tulevaisuudessa olisi kuitenkin kiva ehtiä vähän matkustelemaan. Erityisesti Amerikka kiinnostaa.

Hannu
Hannu

MYYJÄ

Hannu liittyi ennestään tuntemaansa Ylivieskan Vaskiseppien myyntitiimiin keväällä 2014. Toimitusjohtaja Aapo on Hannun naapurin poikia ja tuttu pikkupojasta asti, ja muukin Ylivieskan porukka on Hannulle oikeastaan kuin toinen perhe.

Ympäri Suomea työn perässä kiertäneelle Hannulle myyjän pesti Vaskisepillä on kuin kotiinpaluujuhla. Unelma ei löytynyt helpolla, vaan vaati monta mutkaa ja kurvia, kunnes palaset loksahtivat kohdalleen. Vaskisepillä Hannu tekee juuri sitä, mistä on aina haaveillut. Hän tulee kädentaitajien suvusta, jossa isoisä on ammattiseppä ja isä taitava harrastelijapuuseppä, jonka hommia Hannu seurasi jo 3-vuotiaana.

Hannu heittäytyy elämään täysillä ja innostuu helposti asioista. Hän on 110-prosenttisesti mukana kaikessa, mihin ryhtyy. Elävän elämän esimerkki lapsenmielisyyden ja huumorin voimasta löytyy isoisältä, joka käyttäytyy yhä 70-vuotiaana usein kuin 15-kesäinen. Hannukin löytää elämäniloa pienistä jutuista ja aikoo seuraavaksi innostaa työkaverit mukaan golfharrastukseen, joka vie miestä kuin pässiä narussa viheriöille kaikki kesäkuukaudet. Talvet kuluvat jääkiekkokaukalossa.

Greger
Greger

MYYJÄ

Porvoon Vaskiseppien kaksikielinen myyntiedustaja Greger on paiskinut töitä pikkupojasta lähtien. Jo ala-asteikäisenä hän autteli metsurina työskentelevää isäänsä metsänistutuksissa. Nuori mies on ollut töissä myös golfkentällä ja kuljetusalalla, ajanut muun muassa rekkaa, tehnyt maansiirtotöitä ja kuljettanut elintarvikkeita.

Kaupanteon palo syttyi, kun Greger kokeili osa-aikatyönä kattiloiden myymistä. Pian piti löytää kunnianhimoisempi homma, ja Vaskiseppien konesaumakatot tuntuivat heti omalta jutulta. Greger onkin viihtynyt työssä, jossa saa koko ajan oppia uutta – työtovereilta ja asiakkailta.

Myyntityössä tärkeintä on Gregerin mielestä myönteinen asenne ja motivaatio. Samoilla linjoilla hän on vapaa-ajallakin ja innostuu helposti uusista asioista. Poikana mieluisin laji oli jalkapallo, sitten kuvioihin tuli golf ja tällä hetkellä voiton vie sähly. Kukapa tietää, mitä vastaan tulee seuraavaksi. Onhan Greger myös entinen kilpauimari nuorten SM-tasolta.

Myös autojen rassaaminen on lähellä Gregerin sydäntä. Mies harrastaa rokkirallia eli köyhänmiehenrallia, jossa kuka tahansa huimapää voi ajaa rekisteristä poistetulla autolla kilpaa. Gregerin sanoin kaikkea pitää kokeilla, ainakin kerran!

Eero
Eero

KELPO SEPPÄ, HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA, U. MAIST.

Hallituksen puheenjohtaja Eero Inkeroinen on itsekin ammattiseppä ja vikkeläsorminen asentaja. Ensi kertaa käkikellokatolle alle kouluikäisenä kiivettyään Eero joutui olosuhteiden pakosta toteamaan, että rivisaumoista sai parhaiten pitävän otteen. Vaskiseppien pyörittäminen ei ole Eerolle vain yritystoimintaa; tämä oman elämänsä seppä nauttii täysillä sekä työnteosta että vapaa-ajasta perheensä parissa.

Työkalunaan 10 kg lekaa suosivan Eeron kättä on rei’itetty naulapyssyllä ja silpaistu moottorisahalla, ja tapaturma-altis mestari onkin päässyt vierailemaan lääkärin vastaanotolla jo kyllästymiseen asti. Mitan tultua täyteen Eero pyysi lääkäriltä tikkaustarpeet mukaan, ja niitä tulikin testattua aidoissa olosuhteissa, tietysti työterveystarkastajan riemastukseksi.

Armoton kilpailuvietti; voittamalla Eeron missä tahansa lajissa, voi nostaa palkkaansa eurolla. Vapaa-ajallaan tämä ajatustakin nopeampi mies viihtyy metsän raikkaudessa ja rauhassa. Vuosien varrella metsästysase on vaihtunut digikameraan. Hän pitää itsensä virkeänä kesäisin golffaamalla ja purjahtimalla, talvirepertuaariin kuuluvat jääkiekko, lumilautailu, sulkapallo ja Finlandia-hiihto.

Cristian
Cristian

VERSTASPÄÄLLIKKÖ

Porvoon toimipisteessä työskentelevä Christian on rauhallinen mies, joka tekee peltisepän hommia suurella rakkaudella työhönsä. Elämänviisaus on opettanut, että ellei alan hommista tykkää tosissan, on turha yrittää. Omakotitalokohteet ovat erityisen mielekästä hommaa tälle sepälle.

Yleensä tämä Tammisaaren mies vaikenee kahdella kotimaisella, mutta kun hän avaa suunsa, sieltä tulee varmasti pelkkää asiaa. Elämänmyönteisen Christianin vapaa-aika kuluu perheen kanssa, moottoripyörät ovat jääneet vähemmälle. Jos ylimääräistä aikaa ilmaantuu, mies suuntaa mielellään kalaan.

Arto
Arto

ALUEJOHTAJA

Joku vuosi sitten Arto huomasi Vaskiseppien Facebook-sivuilla ilmoituksen, jossa haettiin ”nohevia peltiseppiä ja timpureita”. Mies tarttui tilaisuuteen ja soitti välittömästi Tampereen seudun päällikölle. Työpaikan saaminen vaatii sisua ja oma-aloitteisuutta, mutta tapaaminen järjestyi, kun Arto ilmoitti, ettei ole peltiseppä eikä timpuri, mutta sitäkin nohevampi kaveri!

Arto aloitti vaskisen uransa peltiseppäoppilaana, mutta on nykyään myyjänä Tampereen seudulla. Työmailla Arto ehti nähdä niin omakotitalo- kuin kerrostalokohteita, ja hän oli mukana myös pirkanmaalaisten ylpeyden Tipotien sosiaali- ja terveysaseman rakentamisessa. Arto tunteekin Vaskiseppien tuotteet läpikotaisin ja kiipeää yhä tarvittaessa katolle.

Arto sopeutuu helposti uusiin tilanteisiin, ja siksipä miehen ansioluettelo on pitkä kuin nälkävuosi. Levyseppä-hitsaajan hommien lisäksi Arto on myynyt ikkunoita ja torilla taloustavaraa, opiskellut aseseppä-artesaaniksi ja tehnyt useamman vuoden töitä puolustusvoimien koeampujana. Mies on myös vetänyt puhdistusjärjestelmiä myyvän firman myyntitiimiä. Takataskussa on myös raskaskoneasentajan titteli. Yhä Arto tekee palomiehen hommia Ikaalisissa sivutoimisesti.

Työkaverin lyhyt arvio Arton luonteen syvimmistä saloista on, että mies on kova tekemään töitä ja mielellään äänessä. Ja kuten rehellinen ja suora seppä itse sanoo: ”Minkäs sille mahtaa, että osaa monta asiaa.”

Antti
Antti

MYYJÄ

Antti ajelee myyntiedustajana 100 kilometrin säteellä Ylivieskan seudulla ja tekee mm. kattojen kuntokartoituksia. Antista työn parhaita puolia on saada osallistua asiakkaan rinnalla koko prosessiin aina katon kuntoarviosta mahdollisen kattoremontin eri vaiheisiin. Oma työ on helppo tehdä hyvin, kun luottamus myyjien ja asentajien välillä on ehdoton.

Mediapuolen koulut käyneellä kaverilla on kokemusta melkein alalta kuin alalta. Antilla on ollut oma ikkuna-asennusfirma Ruotsissa, hän on ollut töissä mainoslehdessä ja tehnyt kalliolämpöporauksia. Vaskiseppiä hän on seurannut läheltä jo kauan, koska Aapo on lapsuudenkaveri. Ylivieskan myyntitiimiin liittyessään Antti tiesi, että omat ja firman arvot osuvat kohdalleen.

Ihmisläheinen Antti on yllytyshullu ja houkuttelemassa usein muitakin milloin mihinkin seikkailuun. Mies kohtaa uudet ihmiset aina korvat auki ja sydän edellä ja nauttii haasteista. Yksi sellainen on oman 100-vuotiaan hirsitalon restaurointi. Mielenrauhaa Antti etsii luonnosta, vaikka lomallakin mies pysyy liikkeessä ja lähtee mieluiten metsälle, kalalle tai sukeltamaan.

Antsu
Antsu

PELTISEPPÄ

Erikoismies Antsu on yksi Suomen taitavimmista peltisepistä ja korvaamaton osa Vaskiseppien tiimiä. Yli 20 vuoden kokemuksen ja tuhansien työmaiden jälkeen on tuskin olemassa peltihommaa, joka ei Antsulta hoituisi.

Antsun ensimuisto katolta on varhainen: jo 3-vuotiaana hän pääsi seuraamaan isänsä työskentelyä piipun päällä istuen. Isän onneksi Antsu oli jo lapsena hötkyilemätön luonne, eikä vaaratilanteita syntynyt. Antsu on siis käytännössä viettänyt koko ikänsä katolla – joko salaa leikkien tai töitä tehden.

Konkarin mielenkiinto työhön säilyy haasteellisia erikoishommia tehden. Vastapainona työlle mies viihtyy meren aalloilla purjeveneen pehmeässä äänimaailmassa, jossa ei turhia kolise. Tarkkuuteen taipuvainen mestari nauttii vapaa-ajallaan myös tikanheitosta ja tarkkuusammunnasta.

Andree
Andree

PELTISEPPÄ

Andree työskentelee kirvesmiehenä Vaskiseppien erikoiskohteissa, kuten Helsingin seudun kirkkojen katoilla. 2000-luvun alusta asti Suomessa asunut Andree on syntynyt ja opiskellut Tallinnassa, mutta ehtinyt nähdä myös maailmaa. Hän on tehnyt kattotimpurin töitä vuosikymmenen ajan muun muassa Sveitsissä.

Vaskisepille Andree haki toiveenaan oppia kattopeltisepän ammatti. Andree onkin peltiseppä jo toisessa polvessa ja seurannut pikkupojasta lähtien isänsä töitä kimaltavilla katoilla.

Myös harrastukset vievät rauhallisen sepän huimiin korkeuksiin, sillä Andree harrastaa kiipeilyä. Reissuja on tehty esimerkiksi Itävallan Alpeille, ja haaveena on päästä joskus myös Sveitsin puolelle.

Allan
Allan

PELTISEPPÄ

Allan tykkää rakentaa! Helsingin kerrostalotyömaiden kirvesmieskonkari huolehtii siitä, että Vaskiseppien kattojen puiset pohjarakenteet ovat prikulleen ja priimaa. Puutyöt ovat erityisesti Allanin mieleen, mutta lisäksi hän taitaa kattojen pellitykset.

Allan on tehnyt timpurin hommia jo kauan. Koulutukseltaan hän on rakennusmies. Kokemusta löytyy myös elementtitalojen rakentamisesta, ikkuna- ja oviasennuksista sekä betonitöistä.

Rauhallinen ja kaikille ystävällinen Allan on pidetty työkaveri ja haluttu lisä työmaalle kuin työmaalle. Kuntokaan ei lopu mieheltä kesken, koska fyysisen päivätyön lisäksi Allan viihtyy kuntosalilla. Kotona raavas Vaskiseppä on pienen Emma-tytön ylpeä isä

Akseli
Akseli

PELTISEPPÄ

Akseli liittyi Vaskiseppien riveihin suoraan armeijasta päästyään ja on viihtynyt iloisessa remmissä mainiosti. Ja miksipä ei, kun samasta porukasta löytyy myös useampi velipoika!

Viitisen vuotta Axu viihtyi katolla peltiseppänä, mutta perheenlisäyksen jälkeen työpäiviin piti saada rotia, jotta aikaa ja energiaa jäisi myös perheelle. Nykyään Akseli paiskii hommia pääasiassa Ylivieskan Vaskiseppien verstaalla epävirallisena VP:nä eli verstaspäällikkönä.

Aivan kokonaan Axu ei ole kattopeltisepän hommiakaan unohtanut. Työn alla on vanhan omakotitalon kunnostaminen, ja sen konesaumakatto syntyi omin käsin ja talkoilla seppätoverien kanssa. Vaikka talon laittelu työllistää, toki reipas seppä ehtii myös ulkoilla tenavien kanssa ja rassailla autoja.

Aivo
Aivo

PELTISEPPÄ

Aivo aloitti Vaskisepillä kirvesmiehenä, mutta laajensi pian repertuaariaan kattopeltiseppäoppilaaksi. Hänellä onkin kokemusta rakennusalan töistä vuodesta 1991 lähtien, eikä kulunut kauan, kun työtoverit jo alkoivat nimittää Aivoa kelposepäksi. Omien sanojensa mukaan hän tuntee rakennusalan ristiin rastiin ja molempiin suuntiin!

Helsinki on Aivon kotikaupunki ja pitkäaikainen rakkaus, jossa hän on asunut ajoittain useamman vuosikymmenen. Suomen kielikin sujuu Viron mieheltä erinomaisesti. Monitaitoisella sepällä on myös seitsemän vuoden koulutus kuvanveistosta ja sisustuksesta. Taidealan opinnoista on ollut sepän hommissa pelkästään hyötyä.

Vapaa-ajallaan Aivo seuraa, mitä taidemaailmassa tapahtuu, ja viihtyy luonnossa. Eläinrakkaan sepän lempiharrastuksia on vaeltaminen ja retkeily. Aivo ei pelkää haasteita, ja unelmana on päästä kulkemaan mahdollisimman kesyttömiin paikkoihin ja äärimmäisiin olosuhteisiin Lappiin, Pohjois-Kanadaan, jossa eskimot asuvat, ja Saharan autiomaahan beduiinien pariin.

Ain
Ain

PELTISEPPÄ

Aapo
Aapo
Aluejohtaja

ALUEJOHTAJA

Ylivieskan aluejohtaja Aapo on täysin oma lukunsa Vaskiseppien kirjassa. Toimipiste perustettiin vuonna 2008, ja Aapo sai bisneksen kukoistamaan välittömästi uudella toimipaikalla. Aapo on saanut peltisepänoppinsa suoraan Eerolta, ja näytti kyntensä hommassa jo heti alkuun. Aapo on tarkka periaatteen mies, jolle ammattiylpeys on erityisen tärkeää. Aapoa on mahdotonta saada tekemään mitään, mitä peltisepän ei kuulu katolle tehdä.

Aapo rakastaa työn vapautta ja katoilta aukeavaa avaruutta, mutta pääsee nykyään kiipeämään yleville työmaille vain harmittavan harvoin. Aapolta onnistuu työ kuin työ. Jos ongelmia tulee, ne ratkaistaan, ja jos taitoja puuttuu, ne opetellaan.

Aapo lepuuttaa mieltään ja kehoaan harrastamalla varjoliitoa, ja moottorivehkeetkin kiinnostavat.