" /> Tarinoita Peltisepistä nro. 12 - Vaskisepät

Tarinoita Peltisepistä nro. 12

Tarinoita Peltisepistä nro. 12

Teitä lukijoita varmaankin askarruttaa, millaisia miehiä ja naisia on peltisepät. Eeron kanssa tässä toimistolla vaihdellaan ajatuksia vielä, kun sepät ovat jo kai menneet saunan lämmitykseen.
Moneen ammattiin riittää, että olet sosiaalinen, tai osaat käsitellä tietokonetta, tai sinulla on jokin muu lahja harjoittamaasi toimeen. Peltisepällä on tärkeää omistaa katseen ja käsien yhteinen tekeminen. Erilaisia peltitöitä tehdessä, ei ole muuta piirustusta, kuin mielessä oleva malli, joka avulla seppä alkaa luomustaan tekemään.

Kelpo seppä tarvitsee paljon asennetta ja rohkeutta toteuttaakseen näitä kätten taiteilemia luomuksia. Myös jonkin verran sadistista ominaisuutta tarvitaan, kun tehdään talven tuiskujen tuivertaessa korkeilla katoilla, jääkylmän pellin ollessa armoton. Sellaisen päivän jälkeen ei voi, kuin tuntua hyvältä. Myös paahtavan auringon alla, kirkkaan pellin hohkaessa kasvot kirkkaan punaisiksi, kysytään sepältä luonnetta.

Sepäksi tarvitaan myös ammattiylpeyttä, sillä kukapa muukaan osaisi hienon kruunupiipun tai kauniin jalkarännin tehdä. Tämmöisenä kertakäyttökulttuurin aikana peltisepät saavat patsastella myös, tehdessään kaiken kestäviä ja iäti pysyviä peltikattoja. He ovat niitä harvoja, jotka sen osaavat.

Hyvää viikonloppua! 🙂

-Late