Omakotitalon remontointi aloitettiin katosta

Referenssin sisältö

Omakoti lähellä lasten koulua

Henna Niemelä osti itselleen ja kahdelle kouluikäiselle lapselleen vuonna 1987 rakennetun puolitoistakerroksisen omakotitalon Kokkolasta noin kuukausi sitten. Perhe halusi muuttaa omaan taloon lähelle koulua.

Kyseessä oli niin sanottu peruskorjauskohde ja tiedossa olikin, että katto pitää laittaa ensimmäisenä. Alkuperäinen aaltopeltikatto, joka oli kiinnitetty nauloilla, oli vuotanut aikojen saatossa. Villat olivat päässeet kostumaan ja tuuletusväliä ei lappeiden kohdilla ollut oikeastaan ollenkaan. Näin koko katto päädyttiin laittamaan uusiksi villoja myöten ja korottamaan tuuletusvälikin kuntoon.

Samalla purettiin piippu ja lisättiin huippuimuri, eli pientä extrahommaa peruskattotyön lisäksi. Kun koko talo menee sisältäkin uusiksi, oli homma hyvä aloittaa katosta.

”Aikaisemmin ei ole tarvinnut miettiä kattoasioita. Valitsin Vaskisepät, koska olin kuullut heistä hyvää ja halusin panostaa, enkä mennä halvimmalla vaihtoehdolla. Vaskiseppiä arvostetaan katontekijänä. Jos tulevaisuudessa myyn taloa, niin katolla on vielä elinikää jäljellä ja todennäköisesti se myös nostaa talon arvoa.”

Alunperin suositus Vaskisepistä tuli paikalliselta kuntotarkastajalta. Kun ei ole tietoa tai kokemusta kattoremonteista, on parempi turvautua niihin, jotka ovat olleet alalla kymmeniä vuosia. Lisäksi Henna googlasi ja soitteli muutamaan kattofirmaan. Vaskisepät ei ollut edullisin, mutta asiakaspalvelu oli miellyttävää ja nopeaa. Tarjouksen sai myös nopeasti, toisin kuin osalta tarjousta joutui odottelemaan pidemmän aikaa. Kun oma aikataulu oli tiukka, oli hyvä että Vaskisepät pystyivät aloittamaan kattoremontin melkein heti.

”Hyvä yhteyden- ja ajantasallapito on ollut remontin parhaita puolia. Yhteisen Whatsapp ryhmän kautta on tullut joka päivä kuvia. Tottakai tässä tehdään vielä lopputarkastus, minkä jälkeen voi vasta täysin huokaista kattoremontin suhteen.”

Tutustu muihin toteutuksiimme