" /> Tarinoita peltisepistä nro. 13, Kaido ja luottamustehtävä - Vaskisepät

Tarinoita peltisepistä nro. 13, Kaido ja luottamustehtävä

Tarinoita peltisepistä nro. 13, Kaido ja luottamustehtävä

Punertava aamuaurinko värjäsi joen yllä leijailevaa sumua, tehdessäni lähtöä viikon viimeiseen työpäivään. Punertavan auringon hehku oli tehnyt ihmeitä myös lava-autolleni, joka uskollisesti odotti minua pihamaalla. Ilmeisesti olimme sopineet erimielisyydet, sillä se lähti vaivatta käyntiin.

Aamupäivän aikana annoin laviskan lipua Loviisan takamaastoihin, peltojen keskelle. Tilalliset huiskuttivat kilvan käsiään, nähdessään moisen työjuhdan valuvan ohi pelkällä pintakaasulla. Päällystämättömien teiden takaa, saavuin kauniin peltomaiseman äärelle. Siellä punainen tupa, jonka katolla Vaskisepät, Kaido ja Andree, olivat työn touhussa.

Nousin katolle ihmettelemään, että onko koko talossa savupiippua, kun sitä ei näkynyt. Lopulta tajusin kurkata Kaidon leveiden hartioiden taakse, joidenka takana isohko piippu oli. Kaido olikin parhaillaan piipun vaippaa sepittämässä.

Miesten työmaa oli edennyt sen verran hyvin, että he ehtivät minunkin kanssa muutaman sanan vaihtamaan. Kaido kertoi minulle saamastaan luottamustehtävästä; hänestä on juuri tullut Vaskiseppien luottamusmies. Me ei olla Kaidon kanssa yhtään työmaata tehty, joten mielenkiinnolla haastelin häntä. Juteltuamme pitkän tovin, arvelin hänen olevan luottamuksen ansainnut ja oikea mies tähän hommaan.

Kaido kertoi, että liian moni peltiseppä on lähtenyt katselemaan muualta töitä. Arveltiin sen johtuvan lähinnä kommunikaation puutteesta. Kaido on ottanut sydämen asiakseen avata ja ylläpitää tätä keskustelua meillä Vaskisepillä. Hän sanoikin, että yhdessä Eeron kanssa, joka on työnjohtajana, on päätetty, ettei kenenkään tarvitse uusia hommia katsella. Varmasti kaikille on tärkeintä henkinen hyvinvointi ja tunne turvallisuudesta.

Aikanaan Virosta Suomeen tullut Kaido on ollut nyt 5 vuotta Vaskisepillä.
”Olen iloinen siitä, että Eero ja Velu opastavat, kuinka tehdä paremmin ja nopeammin erilaisia peltitöitä. Vaskisepät on hyvä työpaikka, jossa palkat maksetaan ja virheet korjataan, ja niistä halutaan oppia”.

Ruoka-aika alkoi ilmoittelemaan jo vatsanpohjassa, kun ymmärsin jätkien vihjeen, että olen jo tarpeeksi kauan seisoskellut milloin paineilmaletkun ja milloin roikan päällä. Olen todella iloinen, että meillä on noin hienoja ja ajattelevia seppiä töissä. Kun nämä miehet on kotisi kattoa pellittämässä, voit olla huoletta, sillä nämä miehet osaavat.

Hyvää viikonloppua!

-Late