" /> Tarinoita peltisepistä nro. 14, Jätkät - Vaskisepät

Tarinoita peltisepistä nro. 14, Jätkät

Tarinoita peltisepistä nro. 14, Jätkät

Syksyn pimeä nieleskeli aamun ensisäteet Suomen Oulussa, kun odottelin Ylivieskan Vaskiseppien nokkamiestä, Aapoa, hakemaan minut kyytiin. Aamyöstä oli saanu poika läksiä Ylivieskasta, sillä syyskosteuden peitossa olevat pihat eivät vielä helmeilleet auringosta. Olin noussut odottamaan kyytiä Vaskiseppä-kahvin voimalla, reppu täynnä äidin pesemiä ja viikkaamia pyykkejä.

Joku varmaankin ihmettelee, että mitä me Vaskisepät Oulussa teimme?Siellä olivat kuulleet Vaskiseppien kädentaidoista ja varta vasten halusivat kelpo sepät kattoaan takomaan. Työmaalle saapuessa, jätkät, Topi ja Jouni takoivat kauniita kaari-ikkunan kehyksiä. Jätkät olivat niin keskittyneitä voittamaan pellin sitkeyden, etteivät he meitä edes huomanneet. Urakka oli niin hyvällä mallilla, että sopivan paikan tullen kerettiin istahtamaan harjalle ja katselemaan heräilevää Oulua. Teollisuuskaupungiltahan se näytti.

Jone on rauhallinen seppä. Ennen kun peltiä leikellään, hän tuumailee hetken, että lopputuloksesta tulee hyvä ja yhtä työtä ei tarvitse kuin kerran tehdä. Viiksien väpättäessä Oululaisessa, teollisessa merituulessa, Jone kertoi Ylivieskan Vaskisepillä olevan ainutlaatuisen hyvä porukkahenki. Kaikessa toiminnassa on tapahtunut kehitystä.
”On tärkeää, kun löydät työpariksesi sielunkumppanin kaltaisen sepän, niin saat hänen kanssa tehdä töitä. Silloin yhteistyö on sujuvaa ja se näkyy kaikessa”.

Samalla harjalla, aivan Jonen vieressä, napotti toinenkin seppä, Topi. Riuska seppä, joka saa varmasti pellin kuin pellin taipumaan tahtoonsa. Mitä minä Topia tunnen, niin hän on rehti, sanansa mittainen mies.
”Vaskisepillä hommat menee eteenpäin ja kehittyy. Työporukka on nuorekas ja joustava. Joskus toivoisi kalustopäivityksiä ja niitä on mukavasti tullutkin viimeaikoina”.

Nämä kaksi herraa on niitä jätkiä, jotka haluat varmasti oman kattosi tekemään. Komea pienkerrostalo sai muutaman sukupolven verran elinvuosia käsintehdyn saumakaton osalta!

Hyvää viikonloppua!

-Late