Verstaspäällikkö

Akseli Typpö

Ylivieskan verstaspäällikkö on kokenut kattopeltiseppä.

Akseli on viihtynyt Vaskiseppien remmissä mainiosti jo 11 vuotta. Ja miksipä ei, kun samasta porukasta löytyy myös kaksi veljeä ja verenperintönä seppyys on kulkenut jo neljä sukupolvea.

Viitisen vuotta Axu viihtyi katolla peltiseppänä, mutta perheenlisäyksen jälkeen työpäiviin piti saada rotia, jotta aikaa ja energiaa jäisi myös perheelle. Nykyään Akseli paiskii hommia Ylivieskan Vaskiseppien verstaalla verstaspäällikkönä.

Verstaspäällikön työ on hyvin järjestelmällistä: ” Jos meiltä aikataulu myöhästyy, kaikki työmaat myöhästyy.” Siksi haastavimmaksi työssä Akseli kokee kiireen, mutta parhaaksi säännölliset työajat.

”Mulla on maailman parhaat työkaverit: reippaita, ahkeria ja hoitavat omat hommansa. Arvostan sitä, että sen minkä aloittaa viedään kunnialla maaliin.” Vaskisepillä hommat toimii hyvin, jos ei toimi niin laitetaan toimimaan.

Aivan kokonaan Axu ei ole kattopeltisepän hommiakaan unohtanut. Työn alla on vanhan omakotitalon kunnostaminen, ja sen konesaumakatto syntyi omin käsin ja talkoilla seppätoverien kanssa. Vaikka talon laittelu työllistää, toki reipas seppä ehtii myös ulkoilla tenavien kanssa ja rassailla autoja.

Rohkeinta mitä olet tehnyt? Mennyt naimisiin!
Lapsuuden sankari: Isä

Akseli Typpö henkilökuva