Kattoremontit kaikkiin kohteisiin

Vaskisepät tekevät kestäviä ja laadukkaita konesaumakattoja markkinoiden pisimmällä takuulla: Vaskiseppien katoilla on 20 vuoden vesitiiviystakuu.

 • Tuplasti pitkäikäisempi
 • Tuplasti ekologisempi
 • Tuplasti saumattu
 • Tuplasti huolettomampi
 • Tuplasti hiljaisempi

Vaskisepät

Kattoremontti uusimmilla työkaluilla, vanhoja käsityöläisperinteitä kunnioittaen.

Suomen suurimpana peltisepänliikkeenä Vaskisepillä on laajasti kokemusta erilaisista kattoremonteista aina omakotitalojen katoista rivi- kerrostalokohteisiin, taloyhtiöihin ja arvokiinteistöihin. Tyytyväisiä kattoremonttiasiakkaita löytyy ympäri Suomen.

Näin kattoremontin tilanneet asiakkaamme puhuvat meistä

Teemme tiiviisti töitä rakentaaksemme parhaan maineen kattoalalla keskittyen laadukkaaseen käsityöhön, erinomaiseen asiakaspalveluun ja voittamattomaan takuuseen. Meillä Vaskisepillä laatu, asiakkaan tyytyväisyys ja pitkäikäiset ratkaisut ovat kaiken toimintamme ytimessä.

Usein kysytyt kysymykset

Vastasimme yleisimpiin kysymyksiin Vaskiseppien kattoremontteihin liittyen.

Kattoremontin hinta muodostuu monista sekoista, kuten nykyisistä rakenteista sekä vaihdettavasta katemateriaalista. Hintaan vaikuttaa luonnollisesti myös katon koko ja työn määrä.

Kattoremontti kannattaa aina tehdä hyvissä ajoin, jolloin olemassa olevia rakenteita voidaan hyödyntää mahdollisimman paljon. Aina kattotöitä ennen kannattaa tehdä huolellinen remonttikartoitus, jotta kattoremontin aikana ei tulisi yllätyksiä ja lisätöitä.

Tavallisissa peltikatoissa pellit ja läpiviennit ruuvataan pellistä läpi. Konesaumakattoon ei tule yhtään ruuvia, eikä reikää katon pinnalle. Konesaumakaton tekee aina peltiseppä, kun taas muut katot pystyy asentamaan timpuri.

Konesaumakaton voi tehdä suoraan huovan päälle. Yleensä pellin ja huovan väliin asennetaan pintasirotteeton aluskermi, jolla erotetaan huovanpinta ja pelti toisistaan. Tämä on edullinen tapa tehdä kattoremontti sekä vesivahinkojen mahdollisuus remontin aikana on minimaalinen.

Kattoremontin voi tehdä talvella. Talvella yleensä ilma on kuivaa, eikä vesisateita ole usein. Talvella myös tilauksia on yleensä hieman kesän sesonkiaikoja vähemmän, jolloin kattoremontin ajankohtaan on asiakkaan mahdollista vaikuttaa enemmän. Talvella pihat pysyvät paremmassa kunnossa, eikä nurmikolle synny helposti painaumia. Lue tästä artikkelimme kattoremontin tekemisestä talviaikaan!

Konesaumakatto maksaa joskus tekovaiheessa enemmän kuin profiilipeltikatto. Monesti kuitenkin remonttikohteissa vanha pohjarakenne suosii konesaumakattoa, jolloin se voi olla halvinkin ratkaisu. Ja mikäli konesaumakaton hinta tekovaiheessa on enemmän kuin profiilipeltikaton hinta, kannattaa kuitenkin muistaa, että konesaumakaton elinkaari on kuitenkin yli puolet pidempi kuin profiilipeltikaton ikä. Tällöin katon todelinen kustannus, mukaanlukien huoltokulut, jää pienemmäksi kuin tavallisen profiilipeltikaton.

Kattoremontin oikean ajankohdan tiedät siitä, ettei vesi ole vielä tullut sisälle tai välikatolle kastelemaan eristeitä. Ennen vesivahinkoa katossa voi näkyä silmäänpistäviä ongelmia kuten ruostetta, selvää kulumista, tai ruuveja voi olla löystynyt. Aina kuitenkaan ongelmia ei välttämättä ole silmillä havaittavissa ennen kuin on jo ”myöhäistä” – eli sisäkatossa on vuotojälkiä. Katon kunnosta saat parhaiten varmistuksen huolellisen katon kuntokartoituksen yhteydessä.

Kattoremontin kesto syntyy katon neliöistä sekä paljon nykyisestä ja uudesta katemateriaalista. Mikäli kattoremontti tehdään riittävän ajoissa, jolloin pohjarakenteet ovat vielä kunnossa, niin kattoremontin kestoaika lyhenee huomattavasti. Omakotitalon kattoremontti kestää noin viikon.

Kattoremontin vaihtoväli riippuu paljon katemateriaalista ja että onko se valittu oikein katon muotojen ja kaltevuuden mukaan. Katon ikää voidaan saada pidennettyä säännöllisellä tarkastamisella ja oikeaaikaisella sekä oikeanlaisella huoltamisella. Aito käsintehty saumakatto kestää yli 100v.

Kattoremontin aikana voi hyvin asua kotona ja asukkaiden tarpeet otetaan remontin aikana hyvin huomioon. Asumiseen ei kattoremontilla ole vaikutusta, mutta asumismukavuuten on. Melu haitta näistä ehkä suurimpana. Onneksi sepät ovat pääsääntöisesti klo 8-16 katolla, jolloin iltaisin ei työmaalla ole työmiehiä.

Vaskisepät tekevät aina ennen kattoremontin suunnittelua huolellisen kuntokartoituksen, jonka pohjalta laaditaan kustannustehokas ratkaisu yhdessä asiakkaan kanssa. Sovimme työt aina etukäteen ja kirjallisesti. Annamme uudelle konesaumakatolle vesitiiveystakuuta 20 vuotta.

Kattoremontin voi ja kannattaa rahoittaa. Kun teetät kattoremontin rahoituksella ei sinun tarvitse maksaa remontin aikana laskuja, vaan kuukausierät alkavat juoksemaan vasta kun työ on täysin valmis. Tällä varmistat, että kaikki sovitut työt tulee varmasti tehtyä sekä, ettei remontti viivästy turhaan. Rahoituksen löydät nettisivuiltamme palvelut otsakkeesta.

Takuu asioissa kannattaa olla tarkkana mitä takuu kattaa. Kaikista oleellisin takuu kattoremonttia suunnitellessa on työn takuu. Monesti puhutaan materiaalitakuusta, jonka kesto on yleensä 25v tai puhkiruostumattomuustakuu joka on yleensä 50v. Näissä kummassakaan ei huomioida sitä, miten itse katto tehdään. Materiaalitakuiden lisäksi on tärkeä huomioida minkälainen työntakuu annetaan asennustyölle, koska tämä työvaihe kuitenkin määrittelee sen kauanko katto kestää ja pitää vettä.

Miksi valita meidät

Katon valinta voi olla haastavaa - etenkin jos et tiedä, kehen voit luottaa. Tässä muutama syy, miksi sinun kannattaisi vakavasti harkita yhteistyötä Vaskiseppien kanssa.
 • Olemme erikoistuneet konesaumakattojen asentamiseen ja huoltamiseen.
 • Käytämme ainoastaan laadukkaimpia materiaaleja, jotka kestävät suomalaisissa sääolosuhteissa vuosikymmeniä.
 • Vaskisepät tarjoaa laajan valikoiman kattopalveluita aina uusien kattojen asennuksesta ja vanhojen kattojen korjauksesta, kattojen kuntotarkastuksiin ja huoltotöihin sekä lumenpudotukseen.
 • Olemme sitoutuneet tarjoamaan vain parasta palvelua. Tuntemme paikalliset olosuhteet ja tarpeet.
 • Asiakkaamme arvostavat meitä korkeiden laatuvaatimustemme ja luotettavuutemme ansiosta.
 • Tarjoamme ilmaisen kattoarvion, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen katon uusimisesta tai korjauksesta. Haluamme olla avoimia ja rehellisiä kaikessa toiminnassamme.
Varaa ilmainen kuntotarkastusKysy meiltä lisää