Työpäällikkö

Jouni Kreivi

Kaksikätinen Jone saumaa kirjaimellisesti kaksin käsin!

Ylivieskassa peltiseppänä työskentelevä Jouni on yksi neljästä Vaskisepillä työskentelevästä Kreivin-veljeksestä. Isoveli Niko on Vaskisepillä myyntijohtajana, kaksoisveli Jarkko Ylivieskassa myyntipäällikkönä ja Eino myyntipäällikkönä Jyväskylässä. 

Kaikista hiljaisimpana veljeksistä hän nauttii itsenäisestä sepän työstä: Parasta on piipun pellittäminen samalla kun kuuntelee äänikirjoja. Saa ihan rauhassa tehdä hyvää jälkeä. Kirjoja menee laidasta laitaan, muutamassa vuodessa yli 250 kirjaa.

Jone tuli Vaskisepille työharjoittelun kautta ja on ollut talossa jo kolmella vuosikymmenellä. Käsistään kätevä rakennusmies nauttii erityisesti saumaamishommista – siinä kun saa paukuttaa täysillä. Jone onkin poikkeuksellisen tehokas työmies, koska vasurina syntyneellä kaverilla pysyvät vasarat ja muut työkalut yhtä hyvin molemmissa käsissä. Jone saumaakin kirjaimellisesti kaksin käsin!

Katolta saa niin paljon virtaa että työpäivän jälkeen Jone harrastaa jääkiekkoa, salia ja maastopyöräilyä. Muuten mies on luonteeltaan rauhallinen, mitä nyt juoksee sen verran huvikseen, että muutama maratoonikin on tullut joskus tempaistua. 

Pari vuotta perhe on asunut jo toisessa omin käsin rakennetussa talossa luonnon helmassa. Lapsia on siunaantunut viisi; kolme tytärtä ja kaksi poikaa. Ikkunasta näkyy hevosia ja päällä on markkinoiden paras katto, niin hyvähän täällä kelposepän on olla! 

Kaikkia tietenkin kiinnostaa millaisen katon kokenut peltiseppä valitsee itselleen: valmiiksi pinnoitetusta pellistä musta tuplasaumakatto jalkaränneillä. Sitä ei tarvitse edes maalata 20 vuoteen!

Pelkää: että lapsille sattuu jotain, ei sitä enää omasta puolestaan niin kuin nuorempana.
Lempiruoka: lasagne
Lapsuuden sankari: Teemu Selänne

Jouni Kreivi henkilökuva