Työpäällikkö

Juho Saari

Urheilullinen kaveri kalastaa, ui, pelaa jalkapalloa ja kestää kuittailun jujutsuharrastuksestaan kuin kelpo seppä.

Juho oli Aapon rinnalla Ylivieskan Vaskiseppien ensimmäisiä työntekijöitä joskus vuonna yksi ja kaksi. Ylivieskassa kaikki muutkin työkaverit olivat käytännössä Juhon lapsuudenystäviä tai sukulaisia.

Juho karkasi kuitenkin nuorena peltiseppänä opiskelemaan rakennusinsinööriksi Oulun ammattikorkeaan ja asui puoli vuotta jopa Espanjassa. Sepän sydän ei kuitenkaan hevillä irronnut kotimaan kamarasta, eikä Juho pysynyt kauan poissa vaskisilta katoilta. Koko opiskeluaikansa hän teki opintojen ohella peltisepän ja myyjän töitä Vaskisepille.

Vuoden 2015 alusta Juho saatiin lopulta 100-prosenttisesti takaisin ja nykyään hän toimii työpäällikkönä Helsingissä. Työhön kuuluu isojen työmaiden työnjohto Helsingin katoilla, viimeisimpänä mm. rautatieaseman katto. Työpäiviin kuuluu myös paperihommia, uusien työntekijöiden kouluttamista ja varsinaista peltisepän työtäkin. Rauhallinen ja vaatimaton seppä tykkää enemmän näyttää kun sanoa, miten hommia tehdään.

”Olen tehnyt näitä hommia vasta 12 vuotta, kokeneemmilta voi aina oppia lisää. Esimerkiksi Sami on tehnyt 25 vuotta. Olen oppinut häneltä paljon niksejä, joilla kehittää ihteään. Samille mikään ei ole ongelma, kaikki tehdään ja ratkaistaan.”
Mitä pidempään tekee sitä enemmän huomaa, mitä voi tehdä paremmin. Ei enää tässä vaiheessa isoja juttuja, mutta pieniä, millä voi helpottaa ja nopeuttaa tekemistä.

Juhon kädentaitoja hyödynnetään perhepiirissä ahkerasti, ja häntä voi myös liioittelematta sanoa urheiluhulluksi kaveriksi. Juho tykkää käytännössä lajista kuin lajista. Hän käy esimerkiksi lintumetsällä ja kuntosalilla, kalastaa, ui sekä pelaa jalkapalloa ja beach volleytä.

Lapsuuden sankari: Tex Willer
Rohkeinta mitä oot tehnyt? Maratonin juokseminen ihan kylmiltään