Työpäällikkö

Juho Syri

Juho takoo kattoja ja vetää työmaita Kokkolan seudulla siskonsa Alinan työparina. Työpari vaihtui vähän aikaa sitten veljestä siskoon, jolle Juho opettaa nyt hommia mestari-kisälli periaatteella. ”Kun on halu oppia, niin on helppo opettaa.”

Parasta työssä ovat usein vaihtuvat kohteet ja raikas ulkoilma. Sisällä Juho ei jaksaisikaan istua. Katonteko on miehen mielestä niin mahtavaa hommaa, ettei sitä mihinkään vaihtaisi.

Rakennusalan koulut käynyt Juho teki ennen Vaskiseppiä monenlaisia pätkätöitä, kuten varastohommia. Vaskiseppiin hän törmäsi vuonna 2011 kattotarjousta omaan taloonsa pyytäessään. Samalta istumalta taloon ei tullut uutta kattoa, mutta työpaikka tuli. Kodin peltinen konesaumakate valmistuikin sitten omin käsin. Hyvät opit saatiin aikoinaan Raahen keskuskoulun katolla Nikon ja Topin tarkkojen silmien alla.

Nöyrä ja vähäsanainen seppä ei suostu itseään kehumaan, ja työparikin tyytyy toteamaan, että kyllähän se Juho laatuun käy. Vauhdikkaan ja reipasluontoisen sepän kanssa on helppo tehdä töitä. Kunnianhimoa on viedä työmaat huolella ja aikataulussa loppuun.

”Parasta on kokonaisuus. Pohjat on mukavia hommia, mutta lopputulosta varsinkin on mukava kahtoa jälkikäteen kun on kunnolla tehty.”

Perheen kanssa puuhailu on Juhosta kaikkein parasta. Hän lenkkeilee ja retkeilee paljon vaimonsa ja lastensa kanssa. Kesäsuunnitelmissa on muuttaa parikymmentä kilometriä Kokkolasta tilalle, jossa on enemmän mahdollisuuksia vaimon yritystoiminnalle hevosten kanssa. Perheen seitsemällä lapsella on myös kanoja, hiiriä, pupuja ja kissoja, eli elämäiloa riittää täyttämään isompikin tila.

Lapsuuden sankari: kaikki suomalaiset urheilijat, jotka pärjäsi & iskä
Pelkää: ei pelota oikein mikään