" /> Juho Syri - Vaskisepät

Juho Syri

Juho Syri

Peltiseppä

Juho takoo vaskisia kattoja Pohjanmaan omakotitalotyömailla veljensä Villen työparina. Parasta työssä ovat – parhaan mahdollisen työparin lisäksi – usein vaihtuvat kohteet ja raikas ulkoilma. Sisällä Juho ei jaksaisikaan istua. Katonteko on miehen mielestä niin mahtavaa hommaa, ettei sitä mihinkään vaihtaisi.

Rakennusalan koulut käynyt Juho teki ennen Vaskiseppiä monenlaisia pätkätöitä, kuten varastohommia. Vaskiseppiin hän törmäsi vuonna 2011 kattotarjousta omaan taloonsa pyytäessään. Samalta istumalta taloon ei tullut uutta kattoa, mutta työpaikka tuli. Nyt oman kodin peltinen konesaumakate valmistuu hissukseen omin käsin. Hyvät opit saatiin aikoinaan Raahen keskuskoulun katolla Topi Rautakosken ja Jarkko Kreivin tarkkojen silmien alla.

Nöyrä ja vähäsanainen seppä ei suostu itseään kehumaan, ja velipoika Villekin tyytyy toteamaan, että kyllähän se Juho laatuun käy. Vauhdikkaan ja reipasluontoisen sepän kanssa on helppo tehdä töitä. Veljekset viihtyvät yhdessä vapaa-ajallakin, ja perheen kanssa puuhailu on Juhosta kaikkein mukavinta. Hän lenkkeilee ja retkeilee paljon vaimonsa ja lastensa kanssa, mihin Kokkolan laitamilla sijaitsevassa omakotitalossa on mitä parhaimmat mahdollisuudet.

Juho Syri