Arvokiinteistölle uusi konesaumakatto Kruunuhaassa

Referenssin sisältö

Kruununhaassa on neljän vanhan arvokiinteistön kokonaisuus, joiden rakennuksissa on koristeellisia yksityiskohtia niin katossa, seinissä kuin rakennuksen sisälläkin. Sijoitusyhtiö saneeraa kohdetta hotelliksi.

Hommaa tehdään niin sanotusti pieeteetillä. Arkkitehdit ja suunnittelutoimistot huolehtivat, että vanhaa tyyliä vaalitaan. Värikoodit on määritelty tarkkaan, muun muassa minkä väriset syöksytorvet tulee olla. Kohde on todella spesiaali, eli oli itsestään selvää että kohteeseen tuli konesaumakatto.

Vaskisepät tekee tämän aliurakoitsijana pääurakoitsijalle Firalle. Tyypillisesti pääurakoitsija laittaa tarjouspyyntöjä aliurakoitsijoille, jolloin tarjous tehdään tarjouspyynnön mukaisesti ja kattoremontin hinta on määräävässä roolissa.

”Pääsin vastaavan työnjohtajan kanssa urakkaneuvotteluun, jossa he vakuuttuivat siitä, että Vaskisepät kannattaa ottaa hommaan mukaan”, Eero Inkeroinen Vaskisepiltä kertoo.

”Tilaajan kannalta on olennaista, että Vaskisepät on hyvä kumppani. Kumppanuus tarkoittaa joustoa molempiin suuntiin. Olemme kiinnostuneita työmaasta myös pääurakoitsijan näkökulmasta ja pyrimme mahdollisimman jouhevasti tekemään omat hommamme, että se on myös pääurakoitsijalle mahdollisimman helppoa. Ymmärrämme pääurakoitsijan ja tilaajan välisen suhteen ja mitkä asiat heille on tärkeitä. Meillä on myös paperipuoli kunnossa: suunnitelmat, määräykset ja laatukäsikirjat. Lisäksi pystymme toteuttamaan työt ammattitaitoisesti ja tehokkaasti, aikataulussa.”

”Meillä on nyt toinen katto puolessa välissä. Ensimmäistä meidän Helsingin sepät teki muutaman viikon. Sitten Vaskiseppien johtoryhmä päätti järjestää seppäpäivät, jonne tuli suurinosa Vaskiseppien sepistä toimitusjohtajaa myöten. Meitä oli 22 seppää ja kolmessa päivässä tehtiin niin paljon valmista, että saatiin kohde reippaasti etuajassa valmiiksi. Sehän tietenkin pääurakoitsijaa hymyilytti. Olivat erittäin tyytyväisiä urakkaan.”

Nyt on toinen katto menossa. Se luvattiin tammikuuksi valmiiksi, mutta työnjohtaja Juho Saari sanoi, että kyllä se näillä näkymin jouluksi valmistuu.

”Seppäpäivillä oli hauskaa, vaikka rankkoja päiviä olikin. Oli kiva tilata 22 pizzaa katolle. Siitähän Vaskisepät on aina ollut tunnettuja, tekemisen meiningistä.”

Tilaajalle on iso merkitys että työ valmistuu ajallaan tai jopa etuajassa. Tämmöisessä kohteessa pääurakoitsijalta tulee sääsuojat ja koko katon kattava huppu. Sen kustannukset on valtavat. Jos se saadaan vaikka viikkoa etuajassa purettua pois, sillä on tuhansien, jopa kymmenien tuhansien säästöt. Tämmöiset vaikuttaa ihan suoraan pääurakoitsijaan, ja siksi me ollaan heille hyvä kumppani.

Asiakaskin on ollut tosi tyytyväinen. Kun kävin luovuttamassa ensimmäisen kohteen näytin että ’tuo minun tekemä piippu ja tämä minun tekemä kattoikkunan pellitys’ , miltä näyttää? Se on just sitä Vaskiseppien tervettä ammattiylpeyttä mikä saa näkyä hyvällä tavalla.

Tutustu muihin toteutuksiimme