Harjakattotalo ja perunamaa – Vesikattoremontti Lohtajalla

Referenssin sisältö

Harjakattotalo ja perunamaa – Vesikattoremontti Lohtajalla

Harjakattotalon vesikattoremontti

Erkki ja Pirkko Hihnalan omakotitalo Lohtajalla on jo Erkin toinen omin käsin rakentama koti. Harjakattoinen, noin 130-neliöinen talo on itse suunniteltu ja kappaletavarasta valmistettu.

90-luvun alkupuolella valmistunut talo on kestänyt mallikkaasti Pohjanmaan tuulet ja tuiskut, helteet ja myräkät, sillä talonväki on pitänyt siitä hyvää huolta: pintoja on uusittu ja elämisen jälkiä korjailu.

Varsinkin eläkkeellä ollessaan, parin viime vuoden aikana, Erkillä ja Pirkolla on ollut aikaa puuhailla kotiaskareiden parissa. Perheen kolme lastakin ovat jo lähteneet omiin koteihinsa.

Seinät ovat saaneet uudet tapetit, koivulautainen lattia on hiottu ja pesuhuone laatoitettu.

”Kyllä meille koti on tärkeä. Se on sellainen pesäpaikka. Voi hyvin sanoa, että me ollaan koti-ihmisiä,” Erkki miettii.

”Vaimo tykkää pihahommista ja viihtyy kasvimaallakin. Omia perunoita me syödään, vuoden ympäri. Minä sitten värkkäilen kaikkea muuta.”

Muutama vuosi sitten Erkki ja Pirkko antoivat Vaskiseppien tehdä talollensa kattokartoituksen, minkä seurauksena he päättivät uusia myös kotinsa peltisen vesikaton. Homma oli luontevaa antaa Vaskiseppien hoidettavaksi, ja pian kauppojen jälkeen taloa suojasikin uusi ja luotettava konesaumakatto.

”Sukkelasti se remontti sujui. Kattopinta-alaa meillä on sellaiset 230-240 neliötä, ja katon kaltevuus on kohtalaisen jyrkkä. Remontissa meni silti vain seitsemän päivää. Ja kattohan on parasta laatua,” Erkki kertoo.

Aktiivisella eläkeläispariskunnalla ei tunnu olevan mikään kiire pois kotoaan, vaikka välillä onkin mukava käydä lomailemassa ulkomaita myöten.

”Kyllä me täällä aiotaan pysyä ainakin tähän tietoon.”

Tutustu muihin toteutuksiimme