Hiljainen, kestävä ja näyttävä katto

Referenssin sisältö

Kaunis arkkitehdin suunnittelema omakotitalo sai sekä katon, että osan seinistä kestävästä konesaumapellistä.

Honkarakenteen rakennukseen oli suunniteltu konesaumakatto, joten rakentaja suositteli asiakasta kysymään tarjousta Vaskisepiltä. Vaskisepät teki pellitykset kattoon, seiniin ja lisäksi ikkunapellitykset hoitui siinä samalla.

Honkarakenne pystytti talon ja teki pohjat valmiiksi kattoon.

“Yksi hyvä, mikä jäi mieleen oli kun suunnitteluvaiheessa soittivat Honkarakenteelta ja kysyivät miten kannattaa tehdä pohjat, että saadaan paras mahdollinen lopputulos”, Jarkko Kreivi Vaskisepiltä kertoo.

“Asiakkaille on tärkeää, että katto on hiljainen. Kun kerroimme ratkaisun, että näin voidaan tehdä, hän innostui. Peltikaton hankinnan este on usein, että pelätään että se pitää meteliä.”

“Viikottain tulee vastaan väittämä, että peltikatto on äänekäs. Saamme nykyään paljon hyvää palautetta meidän asiakkailta, jotka yllättyvät siitä, miten äänetön peltikatosta voidaan saada.”

Alkuperäisiin suunnitelmiin tehtiin pieniä muutoksia. Umpirakenne ja aluskermi takaavat, että katto on lähes äänetön.

Katon pellitys sujui normaalissa aikataulussa muutamassa viikossa. Samalla otettiin mitat ikkunapelleistä. Näin ikkunapellit saatiin asennettua samaan aikaan.

Katto ja seinä ovat huoltovapaita, mutta toki ne kannattaa maalata sitten kymmenien vuosien päästä kun maali alkaa haalistua. Maalattuun puuseinään verrattuna erittäin paljon kestävämpi ja varsinkin näyttävämpi.

Tutustu muihin toteutuksiimme