Jokikatu 33, Porvoo

Referenssin sisältö

Uusi kuparikatto vanhaan rakennukseen

As Oy Porvoon Jokikatu 33 henkii vanhan maailman eleganssia. Joen rannalla sijaitseva 3-kerroksinen asuinkerrostalo valmistui 1900-luvun alkupuolella, ja kun Vaskisepät kutsuttiin saneeraushommiin, peltikatto oli yli 60 vuotta vanha.

Sopivasti ennen syksyn sateita vanha peltikatto purettiin ja katon alusrakenne muutettiin kuparikatolle sopivaksi. Kattoon lisättiin myös aluskermi ja lopuksi hivelevän komea kuparikate. Katossa on paljon erilaisia muotoja ja koristeita, ja Vaskisepät pitivät huolen siitä, että jokainen mutka ja krumeluuri pellitettiin huolella.

Vaskisepät päällystivät kuparilla myös katon kaksi tornia. Samalla tornien päissä olevat vanhat kuparikoristeet irrotettiin, puhdistettiin ja kunnostettiin. Lopuksi ne palautettiin alkuperäisille paikoilleen ihmisten ihailtaviksi.

”REIM Isännöinnin tekninen päällikkö Anders Tallberg ja taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Antero Lindell kävivät tutustumassa haasteelliseen katon uusimistyöhön ja totesivat peltiseppien tehneen hienoa jälkeä.”

Isännöintisanomat 26/2013

Tutustu muihin toteutuksiimme