Kivennavantie 8, Espoo

Referenssin sisältö

Perinteistä käsityötä nopeasti ja edullisesti

Anne ja Jaakko Haapasen vuonna 1955 valmistunutta omakotitaloa laajennettiin 2000-luvun alussa. Uudisosan monilappeinen vesikatto liittyy vanhan osan yksilappeiseen kattoon. Kattoremonttia oli harkittu jo pidemmän aikaa, mutta lopulta asian kanssa tuli kiire: katto alkoi vuotaa.

Vuoto oli onni onnettomuudessa. Koska vettä tuli asuintiloihin asti, vuoto huomattiin ajoissa eikä se ehtinyt vahingoittaa kattorakenteita laajemmin. Jaakko teki katolle itse väliaikaiset suojaukset, ja näin perheessä ehdittiin etsiä paras mahdollinen kattoremonttifirma.

Asukkaat päättivät tehdä pitkään harkitun remontin koko katolle eikä vain paikata vuotokohtia. He kävivät läpi erilaisia vaihtoehtoja aina huopakatoista profiilipeltikattoihin, mutta Jaakon takaraivossa kyti koko ajan ajatus konesaumatusta peltikatosta.

Onneksi Vaskisepät tarjosivat perheelle ihanneratkaisun, jossa kilpailukykyinen hinta yhdistyi käsityönä tehtyyn kattoon. Kevätauringon alkaessa lämmittää uusi sinkitty peltikatto valmistui ja yhtenäistää nyt koko kodin ilmettä.

Sepät korjasivat samaan hintaan ullakon tuuletusta ja asensivat tuulenohjauslevyt, jotta lisävillaa on mahdollista puhaltaa rakenteisiin tarvittaessa myöhemmin. Asukkaista oli kätevää sekin, ettei katon väriä tarvinnut päättää kiireessä: sinkitty pelti pärjää 3–5 vuotta maalaamatta.

”Meille oli iloinen yllätys, miten näppärästi remontti valmistui. Ajattelin, että käsintehdyssä katossa toimitusajat olisivat pitkät, mutta eivätpä olleet. Kun katto tehdään kestämään aikaa, sen tekoon voi minusta hyvin käyttää pari viikkoa. Seppien ammattitaito oli vaikuttavaa, ja näin ensimmäisestä päivästä lähtien, että katolla todella tapahtuu päivittäin. Juuri tällaisten, rakenteelliset ominaisuudet huomioon ottavien käsityöläisten toivoo menestyvän kattomarkkinoilla!” -Jaakko Haapanen

Tutustu muihin toteutuksiimme