Kuparikatto peltikatoksi arvokiinteistöön

Referenssin sisältö

Helsingin Kulosaaressa 1984 rakennettu 500 neliöinen kokonaisuus saneerattiin täysin. Kuparikatto poistettiin ja tehtiin musta konesaumakatto tilalle. Samalla vaihdettiin eristeet ja tehtiin kunnollinen tuuletus.

”Tämähän oli Vaskiseppien kannalta hullu tilanne, kun vaihdoimme kuparikaton peltikatoksi, mutta joskus näin päinkin ja Vaskisepät kykenee palvelemaan näissäkin tilanteissa. Taloon tehtiin täydellinen remontti, jolloin haluttiin varmistaa, että kaikki paikat on kunnossa.” Eero Inkeroinen Vaskisepiltä kertoo.

”Kyseessä on arvokiinteistö arvoalueella. Pohjat ja pellitykset tehtiin viimesen päälle. Tuli tosi siisti työnjälki. Ikkunapeltejä listoitettiin ja tehtiin katkaisulistat graniitin ja uuden rappauksen väliin. Se oli laaja remontti kaiken kaikkiaan. Nyt siellä on sitten katto, joka voi kestää seuraavat 100 vuotta.”

”Pulpettilappeita oli eri tasoissa, osa kattoikkunoista uusittiin ja osa laitettiin umpeen. Muutamiin vuodon paikkoihin vaihdettiin villoja, jolloin saatiin alusta vastaamaan uuden katon käyttöikää. Kaikissa kattoremonteissa on tärkeää, että alusta on yhtä pitkäikäinen kuin kattokin. Jos tehdään 100 vuotias katto ja alla olisi alusta, joka kestäisi vain 30 vuotta, niin samalla oltaisiin voitu laittaa vaikka joku halvempi versio, esimerkiksi profiilipeltikatto”, Inkeroinen jatkaa.

Antti Kaski kertoo kysyneensä kolmelta kunnolliselta firmalta tarjoukset kattoremonttiin, joista Vaskisepät oli edullisin. ”Aiempaa tietoa heistä ei ollut, mutta selvitin taustoja ja referenssikohteita. Kyselin tahoilta, jotka ovat toimineet Vaskiseppien kanssa ja sain heiltä hyvää palautetta.”

”Remontti meni hyvin. Porukka oli sähäkkä ja informaatio kulki hyvin. Oikein hyvä suoritus. Kävin kolme kertaa työmaalla itse ja joka päivä sain kuvia Whatsappiin kattoremontin etenemisestä. Omat työntekijät olivat toki päivittäin työmaalla. Lopputulos on mielestäni hyvä.”

”Sen vielä haluan lisätä, mikä nykypäivänä ei ole itsestään selvyys, että kattoremontti tehtiin kotimaisella työvoimalla. Tosi reippaita ja kunnollisia seppiä.”

Tutustu muihin toteutuksiimme