Leppäpurontie 29, Kirkkonummi

Referenssin sisältö

Reklamaatiot hoidetaan hyvässä hengessä

Kirkkonummelaiseen puuomakotitaloon päätettiin vaihtaa uusi kate alkuperäisen ja jo kuluneen profiilipeltikaton tilalle. Talon isänsä Tapani Karhinen oli kiinnittänyt maailmalla reissatessaan huomiota uusiin konesaumakattoihin ja päätynyt siihen, ettei käsintehdylle rivipeltikatolle ole kilpailijoita. Kodin suojaksi oli saatava paras mahdollinen katto.

Tapani kilpailutti seitsemän tarjousta, joista jokainen tuli kokeneelta ja kehutulta kattofirmalta. Kilpailu oli tasaväkinen, mutta lopulta Karhisilla päädyttiin Vaskiseppiin, joiden tarjous oli kokonaisuutena paras: urakkahinta ja toimitusaika olivat sopivat, yrityskuva hyvä ja asema markkinoilla vakuuttava.

Reklamaatiot hoidetaan hyvässä hengessä

Tapanin odotukset olivat korkealla, ja niin pettymys oli kova, kun kattoremonttiin ilmaantui yllättäviä mutkia. Aluksi katolle tuli töihin liian vähän seppiä ja porukka oli kokemattomampaa kuin oli sovittu. Tapani reklamoi asiasta, ja urakka saatiin nopeasti oikeille raiteille. Työmaa miehitettiin uudelleen ja kokeneempia seppiä tuli nuorten kaveriksi.

Urakan loppuvaiheilla Karhiset eivät olleet täysin tyytyväisiä työnjälkeen ja Inkeroisen Eero kutsuttiin katolle. Eero tarkasti katon ja totesi venkoilematta ja rehellisesti sen minkä asukkaatkin: työnjälki ei vastannut yhteisiä laatukriteerejä. Niin kattoa purettiin ja tehtiin uusiksi, kunnes lopputuloksesta olivat ylpeitä niin asukkaat kuin katolla työskennelleet sepät.

Urakan virheistä otettiin nöyrästi opiksi, ja lopulta kattoremontista jäi kaikille hyvä mieli. Karhisten katosta tuli juuri sellainen kuin asukkaat olivat pitkään haaveilleet.

”Uutta kattoa oli odotettu jo kauan, ja valmis kokonaisuus oli kirkkaana mielessä. Siksi meitä harmittikin kovasti, kun remontissa ilmeni ongelmia. Keskustelu Vaskiseppien työnjohdon kanssa sujui kuitenkin ystävällisessä hengessä ja virheet keskusteltiin reilusti selviksi. Missään vaiheessa ei tarvinnut riidellä tai vakuuttaa seppiä meidän kannastamme. Olimme kaikki yhtä mieltä katon laatutavoitteista ja halutusta lopputuloksesta. Lopulta saimme sellaisen katon, mistä sovittiin, ja juuri se ratkaisee. Kattoa katselee nyt hyvillä mielin, ja olen todella tyytyväinen myös seppien tapaan hoitaa asiat kuntoon.”

Tutustu muihin toteutuksiimme