Mannerheiminaukio 2, Kokkola

Referenssin sisältö

Yli 200 vuotta vanha arvokiinteistö

Uusi konesaumattu peltikatto

Kokkolan keskustassa Mannerheiminaukiolla sijaitsevalla arvokiinteistöllä on ikää jo yli 200 vuotta. Tänä talvena rakennus sai ylleen arvoisensa konesaumatun peltikaton Kokkolan Vaskiseppien toimesta.

Isännöitsijä Oy pyysi tarjouksia neljästä firmasta ja päätyi vertailun kautta Vaskiseppiin. Kokemusta historiallisista arvokiinteistöistä onkin vuosien mittaan kertynyt.

”Aloitimme hommat välipäivinä telineitten asennuksella. Aloittaessamme lunta ei ollut vielä yhtään, mutta työmaan aikana sitä on tullut 45cm. Kunnon pakkasistakin olemme saaneet nauttia katolta käsin. Hieman sääolot välillä hidastaa vauhtia, mutta työtä ollaan tehty kokoajan hyvällä asenteella”, toteaa Juho Syri Kokkolan Vaskisepistä.

”Vaskisepät ovat tottuneet työskentelemään säällä kun säällä, se on vain varustelukysymys.”

Rakennus on keskeisellä paikalla Kokkolassa, joten ohikulkijat ovat saaneet seurata kattoremontin edistymistä aitiopaikalta. Katon erikoisuuksiin kuuluu kolme kruunupiippua ja kaksi muuta piippua. Piipunpellitys, kuten kaikki muukin tehdään kattopeltisepän tarkkana käsityönä, ilman että peltiin tarvitsee porata reikiä.

Asukkaat olivat tyytyväisiä, tosin tässä lumitilanteessa se tuntuu lähinnä turvallisuutena rakennuksen kunnon säilymisestä ja hiljaisena peltikattona. Nyt voi nukkua yöt hyvin, mutta kun lumet sulaa, kattoa pääsee ihastelemaan paremmin.

Tutustu muihin toteutuksiimme