Onnentie 12, Helsinki

Referenssin sisältö

Kattoremontti keskellä talvea

Helsingissä Onnentiellä sijaitsevan omakotitalon vanha profiilipeltikatto oli tehty huonosti 1980-luvun alussa. Vesivuodoilta oli vältytty pääasiassa katon jyrkän profiilin ansiosta. Talon asukkaat Minna ja Vesa tutustuivat huolella eri kattofirmoihin, mutta saivat Vaskisepistä suosituksia tuttaviltaan ja naapurilta, joka oli teettänyt kattoremontin Vaskisepillä aikaisemmin.

Kun Minna ja Vesa tekivät kattoremontista kustannusarviota, Vaskisepät vetivät lopullisesti pisimmän korren. Perinteinen, vakaa ja pitkään alalla toiminut kattofirma tuntui luotettavalta ratkaisulta, eikä sekään haitannut yhtään, että Vaskiseppien nettisivuilta löytyi avoimesti tietoa myös firman mainioista työntekijöistä.

Arvokatto syntyi ongelmitta talvipakkasilla

Minna ja Vesa tunsivat konesaumakaton edut jo ennestään, koska he ovat asuneet sellaisen suojissa Helsingin kantakaupungilla sijaitsevassa vanhassa kivitalossa. Konesaumakate sopi perinteisenä, kauniina ja pitkäkestoisena ratkaisuna hyvin myös vuonna 1928 rakennettuun Onnentien taloon.

Kun kattoremontti alkoi, asukkaita hieman hirvitti, miten rakennusaikataulu mahtaisi pitää kutinsa keskellä talvea. Tehokas remontin aloitus ja katon purkujätteen siivous hälvensivät kuitenkin epäilykset nopeasti. Asukkaat yllättyivät, miten äkkiä kattoremontti valmistui ja miten sujuvaa yhteistyö oli niin työnjohtajan kuin katolla työskentelevien seppien kanssa.

”Naapurit ja ystävät ovat kehuneet kattoamme kovasti ja kyselleet valmistajaa. Itse yllätyimme eniten siitä, miten nopeasti kattoremontti valmistui ja kuinka upea piipun kruunusta tuli. Katon estetiikan puolesta myös räystäsrännien poisto oli hyvä asia. Kohteliaille, siisteille ja tehokkaille sepille on pakko sanoa erityiskiitos!”
– Minna & Vesa

Tutustu muihin toteutuksiimme