Sannaistentie 35, Porvoo

Referenssin sisältö

Luottamuksella rakennettu katto

Eläkkeellä oleva porvoolaispariskunta tapasi Vaskisepät ensi kerran paikallisessa K-Marketissa. Kattoremonttien esittelypisteessä päästiin lähemmin juttusille ja selvisi, että pariskunnan vuonna 1922 valmistuneen kodin – vanhan kansakoulun – katto kaipasi huoltoa. Osa 1970-luvulla tehdyn peltikaton ruuveista oli irronnut, ja tuuli pääsi kolisuttamaan kattoa ikävästi.

Ratkaiseva asia kattoremonttiin päätymisessä oli, kun asukkaiden mieleen muistuivat Vaskiseppien Porvoon keskustassa Mannerheiminkadulla korjaamat vanhojen talojen katot. Niiden hieno työnjälki oli luottamuksen syntymiselle viimeinen silaus.

Kattopeltisepät purkivat ensin vanhan peltikaton, jolloin vesikatteen alta paljastuivat lähes 100 vuotta vanhat päreet. Uusi konesaumakatto tehtiin alusta lähtien ja pohjarakenteita myöten, ja nyt työn hieno lopputulos näkyy erityisesti yksityiskohdissa, kuten huolella saumatuissa piipunhatuissa ja sisäänkäyntien ylle jatkuvissa katto-osissa.

”Sepät toivat selkeästi esille katossa olevat vauriot ja riskit, joita ne saattaisivat ajan kanssa katolle aiheuttaa. Vaikka olimme kotona koko remontin ajan, ammattimiehistä ei ollut meille minkäänlaista haittaa. Pikemminkin oli nautinto seurata taitavien tekijöiden työskentelyä katolla. Asiallisesti käyttäytyvät sepät informoivat meitä päivittäin tehdyistä töistä ja seuraavista työvaiheista, ja kaikki sujui yli odotusten. Se, että tällaisia hienoja ammattimiehiä on olemassa, on suuri asia.”
– vanhan kansakoulun asukkaat

Tutustu muihin toteutuksiimme