Tipotie 4, Tampere

Referenssin sisältö

Kestävä, näyttävä ja pitkäikäinen kuparikatto

Tipotien 5-kerroksinen sosiaali- ja terveysasema nousi näyttävälle paikalle Pispalaan keväällä 2013. Rakennus muistuttaa lintuperspektiivistä mustekalaa: ylärinteeseen kohoaa kolme ja alarinteeseen toiset kolme jykevää siipeä. Pääsisäänkäynnit ovat 2. ja 5. kerroksessa, ja esteettömyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Vaskiseppien käsialaa on rakennuksen valtava pyöreälinjainen ja leveimmillään 60-metrinen kuparikatto sekä kupariseinät. Kupari valittiin rakennusmateriaaliksi lasin rinnalle sen kestävyyden, näyttävyyden ja pitkäikäisyyden vuoksi. Hapettuessaan ja tummuessaan kimaltava kuparipinta istuu luonnollisella tavalla Pyynikinrinteen vihreyteen.

Tipotie 4 sai Hyvän rakentamisen palkinnon vuonna 2013. Tunnustuksen antoi Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaosto. Samalla Tipotie päihitti Hämpin parkkihallin ja Särkänniemen Koiramäen. Palkintoa on jaettu vuodesta 1994 lähtien.

”Tipotien Sosiaali- ja terveysasema on poikkeuksellisen korkealaatuisesti suunniteltu ja toteutettu rakennus. [– –] Rakennuksen ulkoasu perustuu vahvaan orgaaniseen muotoon ja selkeisiin pintoihin, materiaalina kestävä kupari ja lasi.”
– Palkintoraati

Tutustu muihin toteutuksiimme