Upea vanha kartano sai uuden konesaumatun mansardikaton

Referenssin sisältö

Alunperin 1860-luvulla rakennetun mansardikattoisen kartanon remontti Vantaalla alkoi katosta. Edellinen katto oli alkuperäinen vuodelta 1933, kun rakennukseen oli tehty yläkerta.

”Alkuperäinen katto oli hyvin säilynyt ikäänsä nähden, mutta puolipyöreät kattolyhdyt vuosivat ja saumoja oli auennut sieltä täältä. Peruskulumista tottakai oli ja jiirien pohjat olivat alkaneet tummua vuosien saatossa. Mutta olihan se 90 vuotta palvellut vanha katto eli alkoi olla aika vaihtaa”, Tony Andersson Vaskisepiltä toteaa.

Talon omistaja Camilla Sipilä kertoo aloittaneensa kattoremonttifirman etsinnän ihan perinteisesti googlettamalla:

”Etsin aktiivisesti somesta tietoa ja esimerkiksi Facebookin vanhoihin taloihin keskittyneistä ryhmistä sain vinkkejä, mikä auttoi minua etsinnässä ja päätöksen teossa. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää monia kanavia, jos ehtii ja jaksaa tietoa kaivaa. Luin paljon kokemuksia somesta, jonka jälkeen kilpailutimme kolme eri yritystä. Päädyimme Vaskiseppiin, koska heistä tuli asiantunteva kuva. Vaskisepät tekivät myös ylivoimaisesti kattavimman tarkastuksen vanhalle katolle ja olivat aktiivisesti yhteydessä myös kilpailutuksen aikana, mikä osoitti myös heidän puoleltaan mielenkiintoa projektiin.”

Konesaumakatto oli toki ainoa vaihtoehtokin mansardikattoon, joka ei ole ihan yksikertaisimmasta päästä, joten katolle tarvittiin aitoja kattopeltiseppiä. Vanhat kattoikkunat uusittiin Porvoossa puusepällä, vanhat entisöitiin entiseen loistoonsa. Kattoremontin yhteydessä korjattiin myös kaksi vanhaa piippua, jotka olivat romahtaneet.

”Tässä yhteistyö Vaskiseppien kanssa toimi hyvin muurarin kanssa, joka oli meillä valmiudessa ja pääsi nopeasti paikalle. Tällaisiinkin korjauksiin kannattaa siis varautua, mikäli vanhaa kattoa alkaa uusimaan. Extrapisteet vielä siitä, että Vaskisepät etsivät meille puusepän, joka osasi kattoikkunat korjata. Vaskiseppien toiminta oli yleisesti ottaen hyvin huomaamatonta, tekivät hyvin työnsä, eikä häirinnyt yhtään elämistä tai asumista. Meillä oli yläkertakin kokoajan asuttuna poikkeuksellisesti, mutta yläkerran asukkaatkaan eivät kokeneet kattoremontista mitään häiriötä.

Jo ennen kattoremonttia Vaskisepät perustivat Whatsapp ryhmän, jossa olimme me ja Vaskiseppien puolelta kaikki avainhenkilöt. Sinne tuli kivasti infoa ja kuvia remontin edistymisestä. Ei tarvinnut itse katolla käydä.

Lopputulos näyttää hyvältä. Käyttökokemusta ei tietenkään vielä paljoa ole. Seuraavaksi katto pitää maalata 3-5 vuoden päästä ensimmäistä kertaa ja tietenkin kaikki normaalit katon huoltoon kuuluvat toimenpiteet. Mutta nyt siellä on uudet kattoturvatuotteet, joita ei vanhassa ollut ja kaikki on helpompaa.

On elämäntapa asua vanhassa talossa. Meillä on pitkä lista remontteja vielä tulossa. Mutta katto on kuitenkin talon tärkein osa ja nyt siitä ei tarvitse huolehtia pitkään aikaan.

Tämä ei ollut missään nimessä halvin, mutta itse arvostan tosi paljon hyvää asiakaspalvelua. Mentiin asiantuntevuus edellä tässä päätöksessä. Se on näin isossa projektissa tärkeää.”

Tutustu muihin toteutuksiimme