Uvanto, kesämökki

Referenssin sisältö

Mansardikattoinen kesämökki Päijänteen rannalla sai uuden katon

Päijänteen itärannalla sijaitsevan kaksikerroksisen mansardikattoisen kesämökin bitumikaton rouhepinta alkoi olla kulunut ja mansardikaton taitekohdissa bitumi oli notkolla ja alkoi jo irrota. Melkein 20 vuotta vanha bitumikatto oli tullut tiensä päähän. Talo oli rakennettu v. 2004. Hetki oli oikea katon uusimiseen, sitä ei kannattanut enää yhtään viivyttää.

“Muutamia tarjouksia pyydettiin myös bitumihuopakatoista, mutta totesimme vaimoni kanssa, että peltikatto on turvallisempi vaihtoehto pidemmällä aikavälillä”, Timo Uvanto kertoo.

“Maksaa se bitumikattokin paljon. Haluttiin Vaskiseppien peltikatto, jolla on 20 vuoden takuu. Katto on tosi tärkeä koko talolle.”

“Mökki on koko perheen käytössä ja yhteisomistuksessa lastemme kanssa. Jokainen tekee minkä pystyy – sen suurempia vaatimuksia ei ole kenellekään. Tämä on vapaaseen elämiseen, siihen peltikatto sopii erinomaisesti. Se ei ole huoltovapaa, mutta varmempi ratkaisu”.

”Sopimuksessa kattoremontti arvioitiin 2-3 viikon projektiksi, kahdessa viikossa se oli valmis. Remontista lähettiin aina kuvia välivaiheista. Ensimmäisen remonttiviikon jälkeen kävimme katsomassa. Tiedotus oli aika hyvää ja nopeasti tuli vastauksia kun kysyimme jotain. Tuntui että se oli hyvin hoidossa.”

”Vanha katto otettiin pois, laudat olivat vielä priimaa, ei ollut mitään vesivahinkoja. En tiedä tarkalleen miksi huopaa ei jätetty, tiedän että sen voi jättääkin. Mutta ehkä varmistettiin ettei siellä ole mitään kastunutta aluetta sen alla.”

Tutustu muihin toteutuksiimme