Vesikattoremontti Kannuksessa

Referenssin sisältö

Kattoremontti Kannus

50 vuotta palvellut konesaumakatto vaihdettiin uuteen tuplasaumattuun peltikattoon

Eläkkeellä oleva opettajapariskunta Anneli ja Leif Hassel asuvat Kannuksessa seitsemänkymmentä vuotta vanhassa rintamamiestalossa, joka on Annelin lapsuuskoti.

”Vaimoni isä rakensi sen vuonna 1949,” Leif Hassel kertoo.

Hasselit tekivät suurimman osan työurastaan Taivalkoskella, mutta päättivät palata kotiseudulleen eläkkeelle päästyään. Myös Leif on kotoisin Keski-Pohjanmaalta, Kokkolasta. Pariskunta lunasti talon vuonna 1999 ja teetti ison remontin vuosina 2002-2003.

Remontti suunniteltiin ja tehtiin ammattilaisten voimin, ja taloa laajennettiin kuistilla ja yläkerran parvekkeella. Samalla vaihdettiin olohuoneen ja keittiön järjestystä sekä uusittiin pintoja. Myös kellaritilat uusittiin.

Nyt kodikkaassa talossa, joka sijaitsee aivan Lestijoen rannalla, on asuinpinta-alaa noin 150 neliötä. Pihaakin riittää: sitä on peräti 4000 neliömetriä.

”Tuntuu, että se teettää vähän turhankin paljon töitä näin keväisin,” Leif tuumaa, mutta ei tunnu olevan tosissaan. Aktiivinen pariskunta on asunut suurimman osan elämästään omakotitalossa, joten kotipuuhastelut ovat tuttuja ja niiden lisäksi riittää aikaa liikuntaan ja vapaaehtoistoimintaan, lukemiseen ja konsertteihin.

Kattoremontti taloon tuli ajankohtaiseksi vasta viime vuosina, sillä alkuperäinen katto palveli noin puoli vuosisataa. Sekin oli konesaumattu peltikatto, ja siksi Hasseleille oli päivänselvää, että myös uusi katto olisi saumapeltikatto. Kattoremontin tekijäksi valikoitui Vaskisepät, sillä myös Annelin veli teetti Vaskiseppien katon Kokkolassa ja oli tyytyväinen sekä kattoon että palveluun. Vain remontin ajankohta mietitytti.

”Kun meille ehdotettiin marraskuuta, ajattelin ensin, että ei kai remontti talvella onnistu. Päädyttiin kuitenkin kokeilemaan, ja hyvinhän se meni. Viikossa saatiin uusi katto, eikä enää tarvitse kuunnella kolinaa. Myös kattotuolit korjattiin samalla,” Leif Hassel muistelee.

”Vaskisepät osasivat kyllä asiansa. Luotettavuus ja ammattitaito paistoivat kaikessa läpi.”

Tutustu muihin toteutuksiimme