Huopakatosta aidoksi saumapeltikatoksi

Tässä artikkelissa

Epäilyttääkö katon kunto?

Ei hätää - Vaskisepiltä saat tarkan kuntoarvion johon voit luottaa. Yli 97,8% asiakkaistamme suosittelee meitä myös ystäville ja tutuilleen.
Varaa ilmainen kuntotarkastus

Huopakaton päälle asennettavat, Vaskiseppien aidot konesaumatut peltikatot ovat suosittuja. Ne voidaan asentaa suoraan huovan päälle, toisin kuin konesaumajäljitelmäkatot. Vaskiseppien Pohjanmaan osaston myyntipäällikkö Niko Kreivi arvioi noin kolmasosan kaikista Vaskiseppien kattotöistä olevan huovan päälle tehtäviä pellityksiä.

”Konesaumapeltikatto on helppo ja vaivaton ratkaisu sekä meille että asiakkaalle”, Kreivi kertoo.

Kreivin mukaan huopakatto toimii erittäin hyvänä pohjarakenteena. Sen päälle asennetaan aluskermi, jonka päälle konesaumakatto voidaan asentaa suoraan ilman korotuksia, mikäli rakenteet ovat kunnossa, eikä esimerkiksi pohjalaudoitus ole päässyt homehtumaan. Hometapauksissa katto joudutaan purkamaan normaalisti.

Konesaumattu, aito peltikatto on kustannustehokas: se on edullisempi ja suojaa varmemmin vesivahingoilta, kuin tavallinen peltikatto. Huopakaton päälle tehtävä konesaumapeltikatto on turvallinen valinta myös siksi, ettei rakenteita tarvitse purkaa.

Miksi huopakatto tarvitsisi seurakseen konesaumatun peltikaton? Kreivin mukaan huopakaton rakenne elää vuosien kuluessa ja tyypillisesti siihen tulee jossain vaiheessa repeämiä. Huopakaton elinikä pitenee huomattavasti aidon konesaumapeltikaton myötä.

”Monesti huopakatto on uusittu pariinkin kertaan, kunnes kyllästytään tähän ja halutaan kestävä peltikatto”, Kreivi kertoo.

”Ulkonäöllisesti aito käsintehty konesauma-peltikatto sopii mihin tahansa taloon tai rakennukseen”, Kreivi vinkkaa lopuksi.

”Valitsimme Vaskiseppien katon, koska meille oli tärkeää, että palvelu on lähellä täällä Ylivieskassa. Ostopäätöstä helpotti ja nopeutti Vaskiseppien lupaama 20v vesitiiveystakuu! Valitsimme konesaumatun peltikaton, koska talomme huopakatto oli tullut käyttöikänsä päähän, ja konesaumapeltikatto oli kattomme kaltevuuden vuoksi paras ratkaisu. Konesaumattu katto on mielestäni riskitön ratkaisu, koska reiätön kiinnitys suojaa kosteusvaurioilta. Olemme olleet kaikin puolin erittäin tyytyväisiä. Jotkut varoittelivat sateen ropinan kuuluvan hyvin peltikattoa vasten, mutta väite osoittautui vääräksi – katto on hiljainen!”

– Esa Anttila, Ylivieska (omakotitalo)

Lue lisää konesaumakaton asentamisesta huopakaton päälle

Saattaisit pitää myös näistä