Peltikatto – Asennuksen hinta ja vinkit

Tässä artikkelissa

Epäilyttääkö katon kunto?

Ei hätää - Vaskisepiltä saat tarkan kuntoarvion johon voit luottaa. Yli 97,8% asiakkaistamme suosittelee meitä myös ystäville ja tutuilleen.
Varaa ilmainen kuntotarkastus

Kun haaveissa on katto, joka on samalla kestävä ja kaunis, nousee peltikatto keskustelun keskiöön. Peltikatto on kattojen kiistaton kuningas, joka on paitsi ajattoman tyylikäs, myös kestävä, turvallinen ja energiatehokas. Vaikka peltikatto voi vaatia muita kattotyyppejä suuremman alkuinvestoinnin, maksaa se itsensä takaisin pitkäikäisyytensä muodossa. Kun pidät peltikatostasi hyvää huolta, lykkäät seuraavaa kattoremonttia vuosikymmenillä.

Tässä artikkelissa sukellamme syvemmälle peltikattojen maailmaan. Käsittelemme niiden asennuksen hintaa, niiden tarjoamia etuja ja annamme vinkkejä hankintaan. Olipa kyseessä uudisrakennus tai vanhemman kodin kattoremontti, oikean kattomateriaalin valinta on investointi kotisi tulevaisuuteen.

Miksi peltikatto? – Valitse kattomateriaali viisaasti

Peltikatto on valinta, joka yhdistää kestävyyden, pitkäikäisyyden ja modernin ulkonäön, tarjoten samalla merkittäviä energiatehokkuusetuja.

Kestävyys ja pitkäikäisyys

Peltikatto on tunnettu kestävyydestään. Laadukas peltikatto kestää äärimmäisiä sääolosuhteita kuten kovia tuulia, rankkasateita ja jopa lumikuormia ilman, että se vaurioituu tai menettää toimivuutensa. Kun haluat maksimoida katon kestävyyden, suosittelemme käsintehtyä konesaumakattoa, joka peltisepän asentamana kestää jopa 100 vuotta Suomen sääolosuhteissa.

Energiatehokkuus

Peltikatot heijastavat auringon säteilyä pois rakennuksesta, mikä vähentää lämmön kertymistä ja auttaa pitämään rakennuksen viileämpänä kesäkuukausina. Tämä ominaisuus voi johtaa merkittäviin säästöihin ilmastoinnin käytössä ja parantaa rakennuksen energiatehokkuutta.

Ympäristöystävällisyys

Peltikatot ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto monestakin syystä. Ne valmistetaan usein kierrätetystä materiaalista, ja katon elinkaaren päättyessä pelti on jälleen kierrätettävissä. Lisäksi peltikaton pitkä elinikä vähentää tarvetta uusille kattomateriaaleille, mikä vähentää jätteen määrää ja luonnonvarojen kulutusta.

Visuaalinen monipuolisuus

Peltikattojen valikoima ulottuu monenlaisiin väreihin, kuoseihin ja muotoihin, mikä mahdollistaa niiden sovittamisen lähes minkä tahansa rakennuksen arkkitehtuuriin ja ulkonäköön. Olipa kyseessä sitten moderni tai perinteinen rakennustyyli, peltikatto voi tuoda lisäarvoa ja parantaa kiinteistön ulkonäköä. Esimerkiksi moderni peltikatto sopii kuin nenä päähän moderniin omatkotitaloon ja kuparinen konesaumakatto on täydellinen valinta vanhaan arvokiinteistöön.

Helppo ja nopea asennus

Peltikattojen asennus on suhteellisen nopeaa ja helppoa verrattuna esimerkiksi tiilikattoon. Pellit toimitetaan määrämittaan leikattuna, mikä tekee asennuksesta jouhevaa.

Valitessasi peltikaton, investoit paitsi kiinteistösi kestävyyteen ja ulkonäköön, myös sen energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Huolellinen suunnittelu ja ammattitaitoinen asennus varmistavat, että saat kaikki edut irti peltikatostasi pitkäksi aikaa.

Paljonko peltikatto maksaa? Peltikaton hinta avattuna

Peltikaton hinta on keskeinen tekijä päätettäessä katon uusimisesta tai kattoremontista.

Peltikattoremontin kokonaishintaan vaikuttavat monet eri tekijät, kuten:

 • Materiaalin valinta: Peltikattojen hinnat vaihtelevat käytetyn materiaalin mukaan. Konesaumakatto on yleensä kallein vaihtoehto johtuen sen asennuksen vaatimasta taidosta ja työkaluista, mutta se tarjoaa parhaan vesitiiviyden ja kestävyyden​​.
 • Katon koko ja muoto: Suuret tai monimutkaiset katot vaativat enemmän materiaaleja ja työtunteja, mikä nostaa kustannuksia.
 • Työn osuus: Asennustyö muodostaa merkittävän osan kustannuksista. Ammattitaitoisen asentajan palkkaaminen takaa parhaan mahdollisen lopputuloksen. Ota huomioon, että peltikaton asennus on kotitalousvähennyskelpoista työtä.
 • Lisävarusteet ja erikoistyöt: Kuten kattoturvatuotteet, sadevesijärjestelmät ja eristeiden uusiminen, voivat lisätä merkittävästi projektin kokonaiskustannuksia.

Hintahaarukka

Peltikattoremontin kustannukset vaihtelevat suuresti riippuen edellä mainituista tekijöistä. Yksinkertaisen profiilipeltikaton asennus voi maksaa  noin 7 000 euroa, kun taas konesaumattu peltikatto suuremmalle omakotitalolle voi maksaa yli 20 000 euroa​​.

On tärkeää muistaa, että peltikaton hinta on sijoitus kiinteistön pitkäaikaiseen arvoon ja kestävyyteen. Vaikka alkuinvestointi saattaa tuntua suurelta, peltikatto madaltaa ylläpitokustannuksia ja säästää energiaa pitkällä aikavälillä.

Suunnittelu ja kartoitus ennen asennusta

Ennen peltikaton asennusta on ensiarvoisen tärkeää suorittaa huolellinen kartoitus ja laatia perusteellinen suunnitelma. Suunnittelu- ja kartoitusvaihe ovat perusta onnistuneelle peltikattoprojektille. Ne auttavat välttämään yleisimmät kompastuskivet ja varmistavat, että lopputulos vastaa odotuksiasi sekä toiminnallisesti että esteettisesti.

Vanhan katon kuntotarkastus

 • Katon nykytilan arviointi: Kuntotarkastus paljastaa mahdolliset vauriot, kulumat ja muut korjausta vaativat seikat.
 • Räätälöidyn ratkaisun määrittely: Jokainen katto on ainutlaatuinen sen muodon, koon ja rakenteellisten ominaisuuksien suhteen. Kartoituksen avulla voidaan määrittää, mikä kattotyyppi ja materiaali sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi.
 • Kustannusten hallinta: Tarkka suunnittelu ja kartoitus auttavat estämään yllättäviä kustannuksia projektin edetessä. Tiedossa olevat tarpeet ja suunnitelman mukaiset toimenpiteet mahdollistavat tarkan budjetoinnin.

Suunnitelman laadinta

 • Ammattilaisen apu: Suunnitelman laatiminen kokeneen asiantuntijan kanssa takaa, että kaikki tekniset ja rakenteelliset seikat otetaan huomioon. Tämä sisältää aluskatteen, tuuletuksen, eristeen ja muiden tarvittavien komponenttien valinnan.
 • Materiaalien ja tekniikoiden valinta: On tärkeää valita oikeat materiaalit ja asennustekniikat kattosi erityisvaatimusten mukaan. Esimerkiksi konesaumakaton asennus vaatii erikoisosaamista ja -työkaluja.
 • Aikataulutus ja logistiikka: Hyvä suunnitelma kattaa myös aikataulutuksen ja materiaalien toimituksen. Näin varmistetaan, että projekti etenee sujuvasti ja tehokkaasti alusta loppuun.

Peltikaton asennus itse vai ammattilaisen toimesta?

Peltikaton asennus on merkittävä projekti, joka vaatii huolellista harkintaa ja suunnittelua. Vaihtoehtojasi ovat itse asentaminen tai ammattilaisen palkkaaminen. Molemmilla lähestymistavoilla on etunsa ja haasteensa, jotka on tärkeä ymmärtää ennen päätöksen tekemistä.

Itse asentamisen edut ja haasteet

 • Kustannussäästöt: Itse tekeminen on luonnollisesti edullisempaa. Jos sinulla on kokemusta rakentamisesta sekä oikeat työvälineet, voit säästää huomattavasti asennuskustannuksissa.
 • Riskit: DIY-projekteihin liittyy riskejä, erityisesti suurissa ja teknisesti vaativissa tehtävissä kuten kattoremontissa. Virheet asennuksessa voivat johtaa vuotoihin, vahinkoihin ja lopulta suurempiin kustannuksiin.

Muista, että oma katto on huono paikka harjoitella. DIY-kattoremontissa piilee aika kalliiden jälkivaurioiden ja henkilövahinkojen riski.

Miksi palkata ammattilainen?

 • Ammattitaito ja kokemus: Kattoalan ammattilaiset tuovat projektiin vuosien ammattitaidon ja kokemuksen, mikä varmistaa asennuksen laadun.
 • Takuu: Ammattilaiset tarjoavat aina työlleen takuun, mikä lisää mielenrauhaa ja suojaa investointiasi.
 • Turvallisuus: Kattotyöt voivat olla vaarallisia – varsinkin itse tehtynä ilman kokemusta. Ammattilaiset noudattavat turvallisuusstandardeja ja käyttävät asianmukaista turvavarustusta.

Konesaumakatto on peltikattojen ykkönen

Konesaumakatto edustaa peltikattojen aatelia sekä kestävyyden että vesitiiviyden osalta. Se on saavuttanut maineensa peltikattojen kuninkaana johtuen erityisesti sen asennustekniikasta, jossa kattopellit yhdistetään toisiinsa käsintehdyillä pitkittäissaumoilla. Konesaumaus mahdollistaa täysin tiiviin asennuksen ilman reikien poraamista, mikä tekee kattopinnasta sataprosenttisen vedenpitävän ja kestävän vaihtelevia sääolosuhteita vastaan.

Konesaumakaton edut

 • Pitkäikäisyys: Konesaumakaton elinikä on reilusti yli 50 vuotta, joissain tapauksissa jopa yli 100 vuotta, mikä tekee siitä yhden markkinoiden kestävimmistä kattomateriaaleista.
 • Vesitiiviys: Käsin tiivistetyt saumat estävät veden pääsyn katon alle, mikä on erityisen tärkeää alueilla, joilla sataa paljon.
 • Esteettisyys: Konesaumakatto tarjoaa sileän ja yhtenäisen ulkonäön, joka sopii monenlaiseen arkkitehtuuriin, sekä moderneihin että perinteisiin rakennuksiin.
 • Ympäristöystävällisyys: Kuten muutkin peltikatot, konesaumakatto on valmistettu kierrätetystä materiaalista, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen valinnan.

Vaikka konesaumakatto tarjoaa monia etuja, sen asennus vaatii erikoistyökaluja ja -taitoja, mikä tekee siitä muita peltikattotyyppejä kalliimman vaihtoehdon. Asennuksen korkeampi hinta kuitenkin kompensoituu pitkällä aikavälillä katon kestävyyden ja vähäisen huollon tarpeen kautta.

Konesaumakaton hankinta on investointi, joka tarjoaa pitkäaikaista arvoa ja suojaa kiinteistöllesi. Sen esteettinen monipuolisuus, ylivoimainen kestävyys ja ympäristöystävällisyys tekevät siitä erinomaisen valinnan kenelle tahansa, joka etsii laadukasta ja pitkäikäistä kattoratkaisua.

Peltikaton ylläpito ja huolto

Peltikaton valinta tarjoaa monia etuja, mutta kuten kaikki rakennusmateriaalit, sekin vaatii säännöllistä huoltoa ja ylläpitoa, jotta voit nauttia sen tarjoamista hyödyistä pitkään. Tässä osiossa käymme läpi keskeisiä vinkkejä peltikaton ylläpitoon ja huoltoon, jotka varmistavat sen pitkäikäisyyden ja optimaalisen suorituskyvyn.

Säännölliset tarkastukset

 • Vuotuiset tarkastukset: Suorita vuosittainen tarkastus löytääksesi ja korjataksesi mahdolliset vauriot, kuten ruostevauriot, irronneet tai vääntyneet pellit ja tiivistysongelmat saumoissa. Ajoissa havaitut ongelmat voidaan korjata ennen kuin ne aiheuttavat suurempia vahinkoja.
 • Puhdistus: Pidä katto puhtaana lehdistä, oksista ja muista roskista, jotka voivat tukkia sadevesijärjestelmiä ja aiheuttaa veden seisomista katolla. Katon pesu on tehokas tapa pitää peltikatto puhtaana.

Korroosion ja ruosteen ehkäisy

 • Maalipinnan ylläpito: Tarkkaile maalipinnan kuntoa ja uusi pintakäsittely tarvittaessa. Maalipinta suojaa terästä ruosteelta ja pitää katon hyvännäköisenä.
 • Korroosiosuojan tarkistus: Varmista, että kaikki katon metalliosat, mukaan lukien kiinnikkeet ja läpiviennit, on asianmukaisesti suojattu korroosiota vastaan.

Läpivientien ja tiivistysten huolto

 • Tiivisteiden tarkastus: Tarkista säännöllisesti katon läpivientien, kuten savupiippujen ja ilmanvaihtoputkien, tiivisteet ja korjaa mahdolliset vuodot.
 • Läpivientien kunnon valvonta: Varmista, että kaikki läpiviennit ovat ehjiä ja niiden ympärystät tiiviitä, estäen veden pääsyn rakenteisiin.

Vaurioiden korjaaminen

 • Pienet korjaukset: Suorita pienet korjaustyöt, kuten naulojen tai ruuvien kiristäminen ja irronneiden peltien kiinnittäminen, mahdollisimman pian niiden havaitsemisen jälkeen.
 • Ammattilaisen palkkaaminen: Suuremmat korjaustyöt, kuten laajat ruostevauriot tai kattopeltien uusiminen, kannattaa jättää ammattilaisten tehtäväksi.

Huolellisella ja säännöllisellä huollolla peltikatto säilyy erinomaisessa kunnossa ja suojaa kotiasi vuosikymmeniä. Ennaltaehkäisevä ylläpito ei ainoastaan pidennä katon ikää, vaan se voi myös säästää pitkän aikavälin kustannuksissa.

Laadukas peltikatto on fiksu investointi

Peltikatto tarjoaa erinomaisen yhdistelmän kestävyyttä, pitkäikäisyyttä ja esteettistä monipuolisuutta, mikä tekee siitä suositun valinnan monenlaisiin kiinteistöihin. Sen valinta ei ainoastaan paranna kotisi ulkonäköä, vaan myös tarjoaa pitkäaikaista suojaa ja nostaa kiinteistösi arvoa.

Konesaumakatto erottuu erityisesti peltikattojen joukosta sen vedenpitävyyden, tuulenkestävyyden ja pitkän elinkaaren ansiosta. Vaikka sen asennus vaatiikin suurempaa alkupanostusta, sen tuoma pitkän aikavälin arvo ja vähäinen huollon tarve tekevät siitä taloudellisesti järkevän valinnan.

Suunnitteletko kattoremonttia? Ota yhteyttä Vaskiseppiin, ja aloitetaan yhdessä kotisi peltikattoremontin suunnittelu. Vaskiseppien konesaumakatot edustavat kotimaista käsityöosaamista, ja jokainen kattomme asennetaan kokeneen peltiseppämestarin toimesta. Kun valitset Vaskisepät, valitset laadun ja kestävyyden.

Saattaisit pitää myös näistä