Paljonko kattoremontti maksaa?

Tässä artikkelissa

Epäilyttääkö katon kunto?

Ei hätää - Vaskisepiltä saat tarkan kuntoarvion johon voit luottaa. Yli 97,8% asiakkaistamme suosittelee meitä myös ystäville ja tutuilleen.
Varaa ilmainen kuntotarkastus

Kattoremontin hinta määräytyy katon tyypin, ominaisuuksien, materiaalin ja rakennustyön mukaan. Kattoremontin suunnittelu aloitetaan katon kuntotarkastuksella ja mahdollisten puutteiden tunnistamisella katon rakenteissa.

Tavallisten kattojen, kuten lukkosaumapeltikattojen ja huopakattojen rakenteet alkavat kulua ja mahdollisesti vuotaa noin 30-40 vuoden ajanjakson jälkeen, joten ennakointi kattoremontin suhteen on tärkeää. Kattoremontin kustannuksissa voi säästää jos siihen varautuu jo etukäteen. Kattoremontin lopullinen hinta on monen tekijän summa, joten siksi siinä on mahdollista vähentää ylimääräisiä kustannuksia. Kattoremonttia kannattaa myös miettiä sijoituksena, sillä se nostaa asunnon arvoa ja vaikuttaa positiivisesti rakennuksen yleisilmeeseen.

Mitkä tekijät vaikuttavat kattoremontin hintaan?

Malli ja ominaisuudet

Rakennuksen korkeus, sijainti ja katon pinta-ala vaikuttavat eniten kattoremontin hintaan. Kaikki kattoikkunat, eri kattotasot ja piiput vaikuttavat myös kattoremontin kokonaishintaan.

Korkeammissa rakennuksissa työn suorittaminen on huomattavasti haastavampaa, sillä kattoremontissa vaaditaan silloin nostimia ja telineitä enemmän. Kattoremontin hinnasta iso osuus tulee katon pinta-alasta, sillä isommat katot tarvitsevat enemmän kattomateriaalia. Hinta muodostuu katon neliömäärästä.

Tyyppi ja katemateriaali

Kattoremonttia varten valitaan mahdollisimman laadukkaat ja kestävät materiaalit parhaimman lopputuloksen takaamiseksi. Katon tyyppi ja katemateriaali selvitetään jo kuntotarkastuksen aikana. Suosimalla kunkin rakennuksen tyylille ominaista kattoa ja katemateriaalia, katto kestää pitkään. Näin ollen kattoremontti tulee pidemmällä tähtäimellä halvemmaksi, koska kattoa ei tarvitse huoltaa yhtä usein, kuin huonosti asennettua katemateriaalin kattoa.

Kaltevuus

Rakennuksen kaltevuus mitataan yleensä kattoremontin suunnittelun aikana, koska kattomalli valitaan sen mukaan kuinka kalteva katto on. Kattojen kaltevuuksia ilmaistaan suhdeluvulla, jonka mukaan osataan valita sopiva kattomalli.

Katon kaltevuus vaikuttaa merkittävästi kattoremontin hintaan. Loivemmat katot ovat halvempia, kuin jyrkemmät. Tämä selittyy sillä, että loivempia kattoja on helpompi asentaa, mutta ne eivät välttämättä ole yhtä kestäviä, kuin jyrkemmät katot. Kattoremontit Vaskisepiltä onnistuu kaikenmallisiin kattoihin. Olemme tehneet kattoja perinteisistä harja- ja pulpettikatoista aina monimutkaisiin kartanokattoihin ja mitä ihmeellisimpiin jugend-virityksiin.

Kosteudelta suojautuminen

Sääsuojan avulla kattoremontti sujuu onnistuneesti ilman ulkoisten tekijöiden, kuten vesisateen aiheuttamia haittavaikutuksia katolle työn aikana. Katto ja kaikki työn aikana tarvittavat välineet pysyvät suojassa remontin aikana, kun työalue on suojattu.

Kaikki ylimääräinen kosteus katon rakenteissa kuluttaa kattoa hyvin nopeasti, joten katto halutaan pitää alusta alkaen kestävässä kunnossa. Erilaisten läpivientien, tuuletusten ja poistoputkien osuus hinnasta kannattaa selvittää ajoissa. Samoin myös räystäskourut kannattaa uusia kattoremontin yhteydessä, jotta katolta valuva vesi ja lumi eivät jää katolle aiheuttamaan kosteusvaurioita. Tästä johtuen myös katon kaltevuudella pyritään minimoimaan kaikenlainen ylimääräinen kosteus. Katon käyttöikä pitenee monella vuodella, kun se ei kerää kosteutta.

kattoremontti liisankatu

Millainen kattomalli kannattaa valita?

Katon materiaalin valinnalla on suuri vaikutus kattoremontin kokonaishintaan. Peltikatot, tiilikatot ja huopakatot ovat kaikki suunniteltu vastaamaan omaa käyttötarkoitustaan parhaimman mukaan. Peltikatot ovat suosituimpia, koska ne ovat useimmiten kestävimpiä. Peltikatoissakin on eroja, riippuen asennustavasta. Lukkosaumakatto ja konesaumattu peltikatto eroaa käyttöiältään ja vesitiiviydeltään merkittävästi.

Tiilikatot sen sijaan sopivat hieman kalteville katoille verrattuna peltikattoihin. Huopakatot on suunniteltu kestämään kosteutta parhaiten ja ne sopivat hyvin loiville katoille. Katot, jotka on asennettu oikeaoppisesti ja joita huolletaan säännöllisin väliajoin, ovat kustannuksiltaan halvempia pidemmällä tähtäimellä.

Vaskiseppien peltikatot

Katon kaltevuuden huomioiden katolle voi valita profiilipeltikaton tai konesaumatun peltikaton. Peltikaton hinta määräytyy katon mallin ja maalauksen mukaan. Peltikaton maalaus antaa suojaa katolle monelle vuodeksi lisää. Yhä useammat profiilipeltikatot korvataan konesaumatuilla peltikatoilla. Konesaumatut peltikatot kestävät pidempään ja ovat ulkoasultaan modernimpia, kuin vanhemmat profiilipeltiset katot. Konesaumattuja peltikattoja on myös aluminisena ja kuparisena. Peltikattojen pellit saumataan toisiinsa kiinni vankasti, joten ne kestävät rankkoja sääolosuhteita ja kulumisen. Asunnon arvo nousee samalla, kun peltikaton päivittää konesaumattuun versioon. Kattoremontin kustannukset maksavat itsensä takaisin asunnon arvon kehityksessä vuosien mittaan.

Miten suunnittelen ja lasken kattoremontin hinnan?

Kattoremontin tarpeen tunnistaminen ja suunnittelu

Kattoremontissa voi säästää valitsemalla katolleen sopivan katon ja reagoimalla ajoissa remontin tarpeeseen. Kattojen isot kulumajäljet ja heikosti kiinni olevat saumat ovat selkeä merkki kattoremontin ajankohtaisuudesta. Yleensä katot alkavat myös vuotaa jossain vaiheessa, joten kaikki läpiviennit ja räystäät kannattaa myös tarkistaa hyvissä ajoin.

Kattoremontin hinta voidaan arvioida kartoituskäynnin aikana. Lähtökohtaisesti kattoremontin hinnan kannalta merkittävimmät tekijät kannattaa itse selvittää omatoimisesti etukäteen. Selvitystyö auttaa kattoremontin suunnittelussa ja antaa selkeämmän kokonaiskuvan kattoremontin hinnan muodostumisesta. Näin ollen kattoremontin kustannuksissa on mahdollista säästää hyvin paljon.

Kattoremontin selvitystyö koostuu muutamasta asiasta:

 • Nykyisen kunnon tarkastaminen
 • Rakennuksen korkeuden, katon pinta-alan ja kaltevuuden mittaaminen
 • Tyypin, mallin ja materiaalin valitseminen
 • Mahdollisten lisäominaisuuksien lisääminen katolle

Kattoremontista on myös mahdollista saada kotitalousvähennystä, joten se kannattaa myös ottaa huomioon. Sen osuus voi olla jopa 40%, joten kotitalousvähennystä ei kannata unohtaa.

Kattoremontin hinnan laskeminen

Ottamalla huomioon kaikki edellä mainitut tekijät kattoremontin hinnassa, on mahdollista arvioida kattoremontin kokonaishintaa. Omatoimisella hinnan laskemisella voi säästää huomattavasi kustannuksissa verrattuna kattoremontteja tarjoavan yhtiön arvioon hinnasta ja rakennustyöstä. Kattoremontin hinnan laskemiseen voi myös käyttää erilaisia laskureita.

Kattoremontissa käytettävien osien hinnassa voi ottaa huomioon seuraavat asiat:

 • Käytettävän kattomateriaalin määrä pinta-alaan nähden
 • Räystäiden, tuuletusaukkojen ja poistoputkien määrä
 • Piipun koko ja niiden määrä

Kaikkien osien lisäksi kattoremonttiin vaikuttavat vahvasti myös:

 • Rakennuksen korkeus
 • Sijainti
 • Katon pinta-ala, tyyppi, malli, kaltevuus ja käytettävä materiaali
 • Työn aikataulutus
 • Vaskiseppien kattoremontti

Vaskisepät suorittaa aina ensimmäisenä kattoosi tarkan ja huolellisen kuntotarkastuksen. Tarkistamme katon kunnon kokonaisvaltaisesti, jotta osaamme antaa tarkan arvion kattoremontin hinnasta.

Asiantuntevat työntekijämme osaavat antaa laajan arvion kattoremontin sisällöstä ja työn aikataulusta. Meille tärkeintä on parhaimman remonttikokonaisuuden valitseminen asiakkaalle sekä mahdollisimman jouheva työn aikataulutus, jotta asiakkaan arki ei hankaloitu remontin aikana.

Kattoremontti onkin tarkkaan ja huolellisesti laadittu prosessi, jossa tarkoituksena on mahdollisimman sujuva ja käytännöllinen ratkaisu asiakkaalle ilman ylimääräistä vaivaa.

Asiantuntevat työntekijämme pitävät huolen siitä, että kattoremontti on kustannustehokas ja noudattaa työn aikatauluja. Vaskiseppien konesaumatut peltikatot ovat huippulaadukasta materiaalia, joten katon käyttöiän voi odottaa kasvavan merkittävästi kattoremontin jälkeen.

Saattaisit pitää myös näistä