Peltikattoremontin hinta

Tässä artikkelissa

Epäilyttääkö katon kunto?

Ei hätää - Vaskisepiltä saat tarkan kuntoarvion johon voit luottaa. Yli 97,8% asiakkaistamme suosittelee meitä myös ystäville ja tutuilleen.
Varaa ilmainen kuntotarkastus

Mikä on peltikattoremontin hinta? Peltikatto on yksi suosituimmista kattotyypeistä, ja yhä useampi omakotiasuja on vaihtanut esimerkiksi vanhan huopa- tai tiilikaton tilalle upouuden peltikaton. Peltikatto ja etenkin aito konesaumakatto ovat kattojen aatelia, mistä kielii niiden jatkuvasti kasvava kysyntä.

Peltikattoremontti ei ole kattoremonteista edullisin, mutta tarjoaa rahalle vastinetta vuosikymmeniksi sukupolvelta toiselle. Panostamalla laadukkaaseen konesaumakattoon et joudu murehtimaan uudesta kattoremontista pitkään aikaan.

Helppohoitoinen ja kestävä konesaumattu peltikatto antaa talollesi tehokkaan suojan kosteutta ja Suomen vaihtelevia sääolosuhteita vastaan jopa yli 100 vuodeksi.

Mutta mitä maksaa peltikattoremontti? Konesaumakattojen kohdalla peltikattoremontin hinta vaihtelee 13 500 ja 21 000 euron välillä, ja lopullinen summa määräytyy aina useiden tekijöiden mukaisesti. Hintaan vaikuttavat muun muassa katon koko sekä remontin laajuus.

Tässä artikkelissa avaamme hieman mistä peltikattoremontin hinta muodostuu. Jos olet harkitsemassa kattoremonttia ja käsintehty konesaumattu peltikatto on haaveissasi, ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous. Vaskisepillä on vuosien kokemus aitojen konesaumakattojen asennuksista.

Mistä peltikattoremontin hinta muodostuu?

Peltikattoremontin hinta koostuu useasta tekijästä. Muun muassa entisen katon koko, malli ja materiaali vaikuttavat merkittävästi kattoremontin kokonaiskustannuksiin. Hinnassa on otettava huomioon myös työn osuus, ja mahdolliset lisätyöt tarpeen niin vaatiessa.

Ennen kattoremonttia on tärkeä tehdä kattava kuntotarkastus, jonka pohjalta lopullinen remontti suunnitellaan.

Kokonaisvaltainen katon kuntotarkastus helpottaa remontin suunnittelua ja kustannusten arviointia. Huolellisen kuntotarkastuksen jälkeen asiantuntija antaa arvion työn laajuudesta ja sisällöstä. Kun kuntotarkastus ja suunnitelma ovat valmiina, on lopullisen hinnan määrittäminen ja remontin budjetointi huomattavasti helpompaa.

Peltikattoremontin hintaan vaikuttavat muun muassa:

 • Vanhan katon materiaali
 • Työn osuus
 • Talon sijainti
 • Kerrosten määrä
 • Katon kaltevuus
 • Katon tuuletus
 • Räystäät ja kattolyhdyt
 • Läpiviennit, piiput ja poistoputket
 • Onko vanha katto harja-, tasa-, pulpetti-, auma-, vai mansardikatto?
 • Riittääkö vesikaton uusiminen vai vaaditaanko kokonaisvaltainen kattoremontti?
 • Uusitaanko kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät?
 • Sisältyykö remonttiin yläpohjan lisäeristys?

Kattoremontti on poikkeuksetta ajankohtainen jokaisen rakennuksen elinkaaren aikana, joten varautumalla hyvissä ajoin ja ajoittamalla remontin oikein voit säästää pitkän pennin remonttikustannuksissa. Jos kattoremontin toteutuksessa viivyttelee, voivat vanhan katon orastavat vauriot levitä ja edessä olla suurempi ja kalliimpi remontti.

Jos sisemmät kattorakenteet ovat vaurioituneet ajan saatossa, ei pelkkä vesikaton uusiminen riitä, vaan edessä on kokonaisvaltainen kattoremontti. Kattorakenteiden, ruoteiden tai yläpohjan eristeiden korjaaminen tuo oman osuutensa kattoremontin kokonaiskustannuksiin.

Peltikattoremontissa voi hyödyntää kotitalousvähennyksen, joka on 40 prosenttia työn osuudesta. Konesaumakaton remontissa työn osuus on noin 70 prosenttia hinnasta.

Paljonko maksaa uusi konesaumakatto?

Konesaumakatto on pitkäikäisin ja kestävin kattotyyppi, jonka asennus vaatii spesifien työvälineiden lisäksi ammattitaitoisen peltisepän.

Konesaumakaton lopulliseen hintaan vaikuttavat samat tekijät kuin muidenkin kattotyyppien kohdalla. Konesaumakaton kohdalla suurin hintaan vaikuttava tekijä on kuitenkin vanha katto, ja siinä käytetty materiaali.

Vanha kattomateriaaliUuden konesaumakaton keskimääräinen hinta
Huopakatto13 500 €
Profiilipeltikatto17 500 €
Konesaumakatto18 000 €
Tiilikatto21 000 €
Mineriittikatto21 000 €

Taulukon hintoihin sisältyy alv 24%

Tarkimman hinnan saat tarjouspyynnön avulla.

YouTube video

Mitä maksaa mökin kattoremontti? – Peltikatto mökille

Peltikatto on helppohoitoinen ja kestävä vaihtoehto myös kesämökille. Mökin peltikattoremontti on luonnollisesti omakotitalon remonttia halvempi, johtuen pienemmästä kattopinta-alasta.

Usea mökin rakentaja on päätynyt rakennusvaiheessa huopakattoon. Huopa on edullinen ja helposti asennettava kattomateriaali, jonka vuoksi se sopii mainiosti etenkin kesäkäyttöisten mökkien kattomateriaaliksi. Jos vanha huopakatto on riittävän hyvässä kunnossa, voidaan upouusi konesaumakatto asentaa suoraan kattohuopien päälle. Tällöin vanha huopakate toimii erinomaisena aluskatteena uudelle peltikatolle.

Vaskisepiltä hoituu myös kesämökkien kattoremontit. Yksikään katto ei ole liian suuri tai pieni laadukkaalle käsintehdylle konesaumakatolle.

Yhteenveto – Peltikattoremontin hinnan muodostuminen

Peltikattoremontin hintaan vaikuttavat useat tekijät, ja tarkka hintalappu vaatii aina suunnittelun ja katon kuntotarkastuksen. Jokainen katto on erilainen, eikä täysin identtisiä kattoremontteja ole olemassakaan.

Laadukas konesaumakatto on kattojen kuningas, joka hyvin hoidettuna palvelee jopa vuosisadan.

Peltikattoremontin hinta – Ota nämä seikat huomioon

 • Materiaalit ja niiden määrä: Tarvittavien kattomateriaalien määrä ja niiden laatu on merkittävä tekijä hinnan muodostumisessa. Mitä suurempi katto, sitä kalliimpi kattoremontti on.
 • Työn osuus: Aito konesaumakatto valmistetaan käsityönä kokeneen ja ammattitaitoisen peltisepän toimesta. Muista että voit hyödyntää kotitalousvähennyksen kattoremontin työn osuudesta.
 • Remontin laajuus: Riittääkö vesikaton uusiminen? Vai täytyykö kattorakenteet uusia? Tämän vuoksi ennen jokaista kattoremonttia on tärkeä tehdä kattava kuntotarkastus.

Saattaisit pitää myös näistä